Acasa Actualitate-InternaSocial România. Şapte oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza vremii

România. Şapte oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza vremii

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

In ultimele 24 de ore, sapte oameni si-au pierdut viaţa din cauza vremii. Cele 7 persoane au decedat în afara domiciliului in spaţii deschise, informează miercuri Ministerul Sănătăţii.

ambulanta_smurdPotrivit Ministerului Sănătăţii, din cele 7 persoane, 2 au murit in judeţul Suceava, una în judeţul Bacău, una în judeţul Braşov, una în judeţul Gorj, una în judeţul Mahedinţi si una în judeţul Mureş., transmite Agerpres.

Numărul persoanelor fără adăpost şi al celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de aproximativ 200, informează Ministerul Sănătăţii.

Conform raportărilor, miercuri dimineaţa nu exista nicio ambulanţă blocată. Sunt, însă, 10 cazuri medicale la care nu se poate ajunge şi pentru care autorităţile fac demersurile necesare pentru rezolvarea situaţiilor, în judeţele Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Olt şi Tulcea.

Ministerul Sănătăţii mai informează ca activitatea de intervenţie pe calea aerului va continua şi miercuri, în colaborare cu structurile MAI, în funcţie de condiţiile meteorologice, iar cazurile blocate vor avea prioritate.
Medicamentele donate, transportate de la Iaşi către direcţiile de sănătate publică din Buzău şi Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost livrate în noaptea de marţi spre miercuri.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult