Acasa Actualitate-InternaSocial România se cutremură: Seisme în Vrancea şi Marea Neagra

România se cutremură: Seisme în Vrancea şi Marea Neagra

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Primul seism, cel produs în Marea Neagra, a avut o magnitudine de 2,5 grade pe Richter, iar cel de-al doilea, mai puternic, produs în Vrancea la ora 3:33, a înregistrat 3,5 grade pe scara Richter.

Cutremurul cel mare. Seismul nu va veni din Vrancea

Nu va fi un cutremur mare in Romania in 2012

Sesismul din Marea Neagra s-a produs la o distanţă de 120 de km de ţărm şi o adâncime de 1km, în timp ce cutremurul din Vrancea, care este cel mai mare din februarie până în prezent a avut loc la o adâncime de 134 de km. Potrivit directorului ştiinţific al Institutului de Fizică a Pământului (INFP), Mircea Radulian, seismul din Vrancea nu are nici o legătură cu cele două cutremure de peste 8 grade pe scara Richter produse în Oceanul Indian.

Mircea Radulian a ţinut să precizeze că „2012 nu reprezintă nimic special pentru România” din punct de vedere seismologic, deşi  în februarie s-au înregistrat opt seisme, în martie 14, iar în luna aprilie, până în prezent, şase cutremure. Conform mediafax, directorul ştiinţific al INFP a subliniat totodată, că pentru România un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter produs la Vrancea ar avea efecte deosebite de puternice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult