Acasa Actualitate-InternaSocial Românii au cea mai mică speranţă de viaţă din Uniune Europeană (studiu)

Românii au cea mai mică speranţă de viaţă din Uniune Europeană (studiu)

scris de Doru Dragomir
5 afisari

Sa fii roman e un lucru complicat! Cu certitudine, acest lucru se poate spune despre multe aspecte din viata noastra. In mod clar, nu prea renteaza sa traiesti in Romania! Iar acest lucru este adevarat la propriu, nu doar din perspectiva chestiunilor social-financiare.

Nu este rentabil sa fii roman din mai multe perspective. Iar in aceasta analiza va vom arata o astfel de perspectiva, in care nu se merita sa fii roman. Econtext va arata care este speranta de viata in Uniunea Europeana. Altfel spus, cat traiesc, in medie, europenii. Si unde se plaseaza romanii si romancele in acest clasament. Pentru ca acest clasament va arata cat este speranta de viata atat la barbati, cat si la femei.

Viata medie a europenilor se intinde de la 73,45 de ani si pana la 82,2 ani. Cu alte cuvinte, europenii traiesc, in medie, intre 73,45 si 82,2 ani. In plus, vest-europenii traiesc mai mult decat esticii. Pe tari, trebuie spus ca cel mai mult se traieste in Spania. Populatia Spaniei are o speranta de viata de 82,2 ani (82 de ani si 2 luni). Din pacate, pe ultimul loc se situeaza tara noastra. Romanii (atat barbati, cat si femei) traiesc aproape 73 de ani si cinci luni (73,45 ani, mai precis). Da, romanii au cea mai mica speranta de viata din intreaga Uniune Europeana. Dar iata cum arata harta vietii din Europa. Cat traiesc, in medie, europenii:


Barbati vs. femei

Sa ne aplecam putin si asupra diferentelor dintre barbati si femei. Si sa incepem cu sexul frumos. In general, femeile traiesc mai mult decat barbatii. Iar acest lucru se vede si in Europa. Europencele traiesc, in medie, 81,9 ani (81 de ani si noua luni).

Pe de alta parte, barbatii din UE traiesc, in medie, 75,6 ani (75 de ani si sase luni). O diferenta de sase ani si trei luni! In ceea ce le priveste pe femei, cel mai mult traiesc spanioloaicele si frantuzoaicele (85 de ani si trei luni). Acestea au cea mai mare speranta de viata. In schimb, pe ultimul loc se claseaza romancele. Din pacate, viata romancelor se intinde, in medie, pe o perioada de 77 de ani si 3 luni. Cu opt ani mai putin decat ocupantele primei pozitii!

In privinta barbatilor, suedezii sunt pe prima pozitie. Ei traiesc, in medie, 79,6 ani. Pe locul doi se plaseaza italienii (79 de ani si patru luni). Barbatii din Romania o duc putin mai bine in aceasta ierarhie. Dar iata cat traiesc, in medie, barbatii si femeile din Europa. Vezi care e speranta de viata a barbatilor din Romania:


4 comentarii

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 18-04-2012 - 15:04

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
USL-ul se rupe – deocamdata in Bucuresti. Nule convin pnl-istilor faptul ca nu pot sa se prezinte la alegerile locale cuproprii lor candidati. Crin A. a propus acum citeva secunde ruperea aliantei usl, „doar” in Bucuresti, deocamdata. Acest conflict a fost prevazut de Dan Diaconescu si a vorbit de ele in fiecare noapte. E imposibil sa crezi ca in teritoriu, pnl-istii sint de acord cu „profesorul” somnambul, Crin A, fiind obligati sa renunte la candidaturi in povida psd-istilor? E de risul lumii. Cu toate amenintarile lui Crin si Ponta, in teritoriu usl-ul nu exista. Si, dinc ontra, in teritoriu psd-ul si pnl-ul se uraste simai mult decit pina acum!

razvi 18-04-2012 - 18:34

De ce este asa? Viata dura, grea pe care o ducem noi romani, oamenii care nu vor/nu reusesc sa aibe grija de bolile lor, sistemul medical deficitar, salariile, pensile, veniturile scazute fata de alti europeni.

Mihu 19-04-2012 - 02:11

Interesant,acelasi tip de studiu cu unul publicat recent care ne informa ca Romania are cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile si anume 10,7/1000 de locuitori.Bineinteles,ambele studii uita sa precizeze ca rata mortalitatii infantile in 2001 era de 27 de morti /1000 de locuitori iar durata medie de viata la nivelul anului 2000 era de 69 de ani media barbati si femei fata de 74 astazi!Daca voua nu vi se par importanti 5 ani in plus chiar si cu regimu lu Basescu nu aveti decat sa va doriti sa traiti 5 ani mai putin cu Iliescu…

Ciu Huhu 19-04-2012 - 14:27

Lasa propaganda mincinoasa slugoi al dictatorului Basescu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult