Acasa Actualitate-InternaSocial Romanii au printre cele mai proaste locuinte din Uniunea Europeana

Romanii au printre cele mai proaste locuinte din Uniunea Europeana

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Romanii au printre cele ma proaste case din Uniunea Europeana. Concret, unul din cinci romani are probleme cu acoperisul sau cu peretii locuintei.

Totusi, putem intrezari si un aspect pozitiv, locuintele noastre sunt mai bine construite decat cele ale multor vest-europeni.

Econtext va prezinta un top european privind calitatea locuintelor din Uniunea Europeana. Topul arata cati romani si alti europeni locuiesc in case cu probleme. Problemele se refera la structura interna a constructiei, in special la termoizolatii precum infiltratiile din tavan, scurgerile pe pereti sau infiltratiile din fundatie. Si este vorba despre toate tipurile de locuinte (apartamente, case, vile, etc.).

Tara care are cele mai multe case degradate din toata comunitatea europeana este Slovenia. Circa o treime din locuintele slovenilor (32,4%, mai exact) sunt in stare de degradare, avand una din problemele mai sus mentionate.

Dupa sloveni, pe locul urmator se afla cipriotii, 29% din casele acestora fiind degradate. Partea buna, daca putem spune asa, este ca multe din natiunile cu locuinte de slaba calitate beneficiaza de o clima destul de blanda, cum sunt cipriotii sau portughezii (care se plaseaza pe a cincea pozitie). Din pacate, tara noastra se afla in prima parte a clasamentului, intre cele tarile cu cele mai proaste case. Dupa cum spuneam, unul din cinci romani locuieste intr-o casa degradata. Dar iata in ce tari sunt cele mai bune case si cate case prost construite sunt in Romania si in celelalte state europene:


4 comentarii

salut 16-03-2012 - 23:26

Asteptam cu interes urmatoarele studii europene (pe doar caeva miloane de euro):
-Cine are apa cea mai fluida
-clasamentul tarilor in care cireasa creste cu coada
-cele mai caramizii caramizi de constructie
si bineinteles
– influenta razelor de luna asupra pendularii conurilor de brad deasupra sosonilor de guma…studiu comparativ pe tari, regiuni, sexe, varste, ocupatii….

urbos 17-03-2012 - 00:45

Rapoartele astea se fac pe baza datelor oferite de fiecare tara. Ai vorbit ca valverde.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 17-03-2012 - 01:58

Sobolinski gazar, ai iesit dupa miezul noptii din gaura ! Esti monitorizat 24/24 si esti ca …ulcioru la cismea ! Grijania , anafura si antihristu ma.tti !

vic 17-03-2012 - 19:50

care romani? cio rilii au cele mai urite case ,ca si ei ..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult