Acasa Actualitate-InternaSocial Românii, în SUA fără viză?

Românii, în SUA fără viză?

scris de A.B.
4 afisari

Românii ar putea călători în SUA fără vize. Congresmanul Mike Quigley a introdus un proiect de lege în Camera Reprezentanţilor din Congres care creşte şansele României de a intra în programul Visa Waiver.

sua

foto: dcnews.ro

Un nou proiect legislativ introdus în Camera Reprezentanţilor a Congresului american creşte şansele ca România să fie inclusă în programul Visa Waiver (VWP), de exceptare de la obligativitatea vizelor. Prevederile proiectului ar facilita includerea României, Poloniei şi Bulgariei în acest program, ceea ce ar însemna că cetăţenii respectivelor state ar obţine dreptul de a călători în SUA fără viză, pentru o perioadă de cel mult de 90 de zile, relatează siteul Europolitics.info.

Potrivit reglementărilor precedente ale acestui program, era interzisă includerea în VWP a ţărilor cu rată de respingere a cererilor pentru viză SUA mai mare de 3%. Actuala propunere legislativă prevede înlocuirea acestei condiţii cu o alta ce prevede o rată maximă de 3% de deşpăşire a şederii pe teritoriul Statelor Unite.Congresmanul Quigley, senator de Chicago, care are în circumscripţia sa electorală 100.000 de polonezi (Polonia fiind singura ţară din Schengen care nu este inclusă şi în VWP), a cerut spijinul a doi colegi republicani, care să semneze proiectul alături de el, mai informează acelaşi site. Aceştia sunt  senatorii Joe Heck (Nevada) şi Steve Chabot (Ohio). Potrivit lui Quigley, ”modernizarea VWP va întări securitatea naţională şi va întări relaţiile cu aliaţi importanţi precum Polonia, şi va modifica cerinţele privind criteriul ratei de respingere”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult