Acasa Actualitate-InternaSocial Romanii si bulgarii au ajuns sclavi in Cehia

Romanii si bulgarii au ajuns sclavi in Cehia

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un numar cat mai mare de cetateni romani si bulgari sunt traficati si transformati in adevarati sclavi pentru munca ilegala din Cehia. Raportul, realizat de ONG-urile si structurile speciale ale politiei din Cehia, atrage atentia asupra cresterii numarului de romani si bulgari care cad victime bandelor locale de stil mafiot, scrie Novinite.com.


 Dupa intrarea in Uniunea Europeana, numarul muncitorilor care si-au cautat un loc de munca in Cehia a crescut considerabil si din cauza lipsei obligativitatii unui permis de munca. Mafia locala a realizat cu repeziciune ca domeniul poate fi exploatat si, astfel, au creat agenti de ocupare a locurilor de munca ce promiteau angajari sigure pentru conationali si vecinii nostri de la sud de Dunare.

Conform raportului oficial, in Cehia lucrau, in 2009, 3.789 romani si 4.578 bulgari, insa numarul neoficial se pare ca este mai mare. In majoritatea cazurilor, cei exploatati lucreaza in conditii inumane in agricultura, sapte zile din sapte, pentru un salariu minim, si nu doresc sa se intoarca in tara pentru ca, oficial, rudelor de acasa le merge bine. In plus, fata de conditiile in care traiesc si muncesc, acestia trebuie sa inapoieze si banii pe care i-au luat de la traficanti pentru a ajunge in Cehia.

Actiunile traficantilor au inceput in anul 1990, cand mafia din Cehia a inceput sa se implice in traficul de persoane din Ucraina, Moldova, Vietnam si Mongolia, in ultimii ani axandu-se pe tari precum Bulgaria si Romania.

0 comentariu

teposu 06-07-2010 - 13:31

Bravo, asa e, va felicit pentru aceste randuri! Din pacate, stiti si dvs., d -le Petrescu – in Romania situatia e ma i grava decat in SUA – din acest punct de vedere! Si daca privim in istorie – doar cateva sute de ani – vedem ca acest lucru ERA CHIAR IN INTERESUL PUTERII DOMINANTE – IMPERIUL OTOMAN, TARIST, URSS – ACESTIA TOTI NU AVEAU NEVOIE DE STATE SUBORDONATE MICI, SUPUSE SI CU CONDUCATORI MILITARI CAPABILI – CI DOAR CU CONDUCATORI INCOMPETENTI! AVEAU EI STRATEGII LOR LA CENTRU!
McGhrystal provine din Fortele Speciale! Alta abordare, mult mai inteligenta a problemelor! Petreus e DOAR UN LIMBINCURIST RECUNOSCUT PE PLAN MONDIAL!

Talpita 06-07-2010 - 14:21

McChrystal se scrie cu C, nu cu G,
iar ultima propozitie este expresia tatismelor specifice echipajului de pe Submarinul Garinus.

CORLEONE 06-07-2010 - 14:40

Titlu-i aiurea pen’ca malam Udrea a angajat la pestoaice intr-o veselie si se simt a naibii de bine acolo.

Toyota 06-07-2010 - 15:37

Daca ar fi sa-i lasi pe militari in pace, impreuna cu specialistii lor, ar insemna ca armata sa-si faca propriul ei stat si sa-si faca de cap, pt. ca, pt. un militar scopul este unul singur: distrugerea adversarului. Pai, daca i-ar fi lasat pe militarii americani sa-si faca de cap, toti presedintii SUA, ar fi avut de-a face cu distrugerea planetei in timpul administratiei lor, pt. ca militarii asta vor: sa loveasca ei primii. Ca reprezentantii administratiei nu se pricep la cele militare, o fi adevarat, dar nici nu poti sa-i lasi de capul lor; da-i in ma-sa. cit ai fi tu de gheneral si de infricosator, tot la cheremul presedintelui si al advisor-ilor lui trebuie sa dai socoteala, taticu. Altfel ce-am face? Armata trebuie sa se substituie politicului, si nu invers. Si-asa, armata SUA detine majoritatea bogatiilor tarii si nimanui nu-i trec eprin cap sa le taie macarnoana, pt. ca, daca o face cineva? Zbang, imediat izbucneste vreun razboi la care SUA trebuie sa participe si, deci, nimeni nu mai sufla un cuvint ci?, trebuie sa fie alaturi de soldatii aflati in conflict. Lasa, taticu, sa fiarba in sucul lor propriu si sa se zbata cu afonii in ale tehnicii si tacticii militare, dar sa nu li se urce la cap si sa devina ei conducatorii statului, ca dracii aia marii ne va lua.

Marlene 06-07-2010 - 15:47

mi-a placut opinia lui Toyota, chestia e ce se intampla daca o iau razna afonii in ale tehnicii si ale tacticii pe teren, ca damele au strategia lor la asternuturile gheneralilor si ale ministrilor.

Toyota 06-07-2010 - 15:52

Le-o place damelor sa se trinteasca cu gheneralii pe sub cearceafuri, dar, daca sti bine sa te gindesti, ala este cel mai frumos razboi posibil, si, sunt convins, ca (si) tu esti o experta in astfel de tactici, chiar daca nu cu ghenerali, ci cu civilii care au facut numai 16 luni de armata. Nici nu-mi mai pun intrebarea citi epoleti ai lustruit tu cu piciorusele tale! Nu-i asa?

Marlene 06-07-2010 - 16:18

Candu doresti tu o probutza?

Toyota 06-07-2010 - 16:26

Mai la toamna ca acu’ esti in calduri rau de tot si s-ar putea sa ma lasi fara „ea”. Vorba aia : „Te rog pe toti sfintii ca sa nu mi-o musti cu dintii!”

Marlene 06-07-2010 - 17:02

nu le ai cu femeile Toyota

eu is una bucata

berbanta

Fraierule.

Toyota 06-07-2010 - 17:07

Si ce daca esti berbanta, fa? Te dau pe mina lui Gang, cinele blocului! Un maidanez.

p.s. – daca-mi raspunzi cuuu: da ce, te-a facut si pe tine, nu are valoare, fraierule. taci si inghite! Gang e mort dupa pudicoase ca tine.

skq9d 06-07-2010 - 20:38

O femeie este mai usor de supus decat un barbat, una cedand tentatiei celebritatii, alta celei a banilor nenumarati, alta pentru avantaje initial de alcov.
Un barbat poate acumula ura si izbucneste cand nimeni nu se asteapta la asa reactie.

secretariatulgeneral 07-07-2010 - 17:26

dr.Georgeta Gavrila se cauta in fiecare zi pe goagal nu stiu pentru ce

cabinetul trei 08-07-2010 - 09:49

chestiunea este simpla
toate concursurile de angajare a
persoanelor aduse de un partid
sau altul in ministerul
condus acum de oprea gabriel
au fost farse
derulate de ochii lumii
cu procese verbale de complezenta
semnate de cei mici
din frica de cei mari
dar nu doreste nimeni sa deschida
aceasta cutie a Pandorei

ce nume aparent mari s-ar rostogoli pe treptele defaimarii publice
stiu doar fostii ministri
si actualul tartore

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult