Acasa Actualitate-InternaSocial Romanilor le plac intreprinzatorii

Romanilor le plac intreprinzatorii

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Mai mult de jumatate dintre romani (52%) au o parere mai degraba favorabila despre spiritul antreprenorial, in timp ce pentru 38% din romani imaginea intreprinzatorilor este una neutra, releva un studiu Eurobarometru dat vineri publicitatii.


Acelasi studiu arata, potrivit Agerpres, ca 7% au o parere negativa despre intreprinzatori, fata de 9% nivelul mediu al indicatorului in UE-27. In cazul UE-27, 49% dintre romani au o parere buna despre antreprenoriat si 39% una neutra. Eurobarometrul arata ca 45% din romani prefera sa aiba venituri fixe periodice, 29% din romani doresc un loc de munca stabil si unul din cinci romani un program de munca fix. In plus, 32% din romani au explicat ca motivul pastrarii statutului actual de angajat este lipsa resurselor financiare pentru a porni o afacere pe cont propriu, iar 3% au recunoscut ca nu au abilitati pentru a incepe o afacere singuri. Sase la suta din romani se tem ca ar avea probleme juridice si sociale in cazul esuarii unei afaceri pe cont propriu, iar 9% se tem de eventualele probleme cu autoritatile publice daca ar avea o afacere pe cont propriu. Eurobarometrul arata ca 45% din cetatenii UE ar porni o afacere proprie daca ar putea, insa numai 10% dintre europeni au in prezent o astfel de afacere.

 

0 comentariu

Tom 19-07-2010 - 16:51

La ei se poate ,la noi primarul unui orasel sponsorizeaza din banii primariei activitatile acestor extremisti ! Ce spuneti domnule ministru Blaga ? Ce spuneti domnilor care conduceti serviciile speciale ale statului roman ?

Roman 21-07-2010 - 01:18

http://www.revista22.ro/argentina-o-lectie-pentru-romania-27.html

Va rog sa priviti cu atentie urmatorul documentar despre colapsul economic al Argetinei si sa vedeti cum la un moment dat bancile straine (printr-o permisie a guvernului argentinian) au plecat cu banii din Argentina, iar guvernul a inghetetat mai apoi pentru lichiditati depozitele bancare ale argentinienilor si au urmat revolte si haos. Atentie! Nu se poate permite retragerea capitalului din Romania in nici o sitauatie, tocmai pentru ca actuala criza economica e provocata tocmai de lipsa lichiditatilor, adica a banilor pe care acum bancile straine vor sa-i scoata, similar cu ce-a fost in Argentina. Au bagat in buzunar 70% din imprumutul de la ticalosii de la FMI care-au distrus si Argentina, iar acum vor sa fuga cu banii si sa ne lase cu datoriile. Externalizarea capitalului trebuie oprita pentru ca acest capital trebuie sa finanteze economia Romaniei, chiar si cu forta sau Nationalizarea! Nu inghititi galusca pt ca daca pleaca banii nu se mai intorc si raman doar datoriile si haosul economic datorat lipsei banilor care sa finateze economia (proata sau buna, trebuie finatata!) Altfel ajungem ca Argentina: Va Rog Urmariti cu Atentie!
http://www.youtube.com/watch?v=7yerKMQc7-w

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult