Acasa Actualitate-InternaSocial Rovana Plumb: Preţul apei potabile, în atenţia autorităţilor de mediu

Rovana Plumb: Preţul apei potabile, în atenţia autorităţilor de mediu

scris de A.B.
6 afisari

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb,  a atenţionat că preţul corect al apei se află în atenţia autorităţilor, care încearcă să identifice soluţii în vederea diminuării tarifului la apa potabilă pentru beneficiarul final, respectiv pentru cetăţean.

apa

foto: bzi.ro

“Preţul corect al apei este în atenţia noastră, în aşa fel încât să creăm pârghiile necesare pentru măsuri care să conducă la un grad de suportabilitate a populaţiei în ceea ce priveşte preţul de achiziţie al apei, dar şi să respectăm ceea ce înseamnă costuri economice în sensul investiţiilor pe care operatorii de apă le fac, a explicat Rovana Plumb. În opinia ministrului Mediului, atât autorităţile, cât şi Guvernul, trebuie să lucreze pe două paliere. Primul dintre acestea vizează asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la serviciile de apă potabilă şi la infrastructura de canalizare, până în anul 2018, în timp ce al doilea aspect se referă la diminuarea preţului la apa potabilă. “Autorităţile, respectiv Guvernul, trebuie să lucreze pe două paliere. Pe de o parte, trebuie să asigurăm, în conformitate cu angajamentele asumate de România, accesul cetăţenilor în proporţie de 100% la serviciile de alimentare cu apă potabilă până în 2018, respectiv la infrastructura de canalizare, tratare a apei uzate, dar cred că avem şi datoria să venim în sprijinul beneficiarului final, al cetăţeanului, cu soluţii constructive în vederea diminuării preţului la apa potabilă”, a subliniat Rovana Plumb.
Ea a dat asigurări că soluţiile referitoare la diminuarea tarifului la apă potabilă vor fi discutatcât mai curând.  Pe de altă parte, şeful de la Mediu a mai spus că a luat decizia ca, la nivelul ministerului pe care îl conduce, să se înfiinţeze un Consiliu tehnico-ştiinţific pentru managementul durabil al apei. “Va fi un Consiliu de ale cărui păreri vom ţine cont, pentru că avem nevoie de această deschidere şi de această coordonare. În cadrul acestui Consiliu tehnico-ştiinţific vom discuta şi vom prelucra şi propunerea privind accesul operatorilor economici la sursele de apă care sunt în infrastructură ce a suportat finanţare, investiţii, deci POS-uri, în aşa fel încât să fie şi o relaţionare corectă”, a adăugat Rovana Plumb. Românii plătesc în jur de 500 de euro pentru un metru cub de apă, ceea ce este foarte mult, iar suma poate ajunge chiar şi la o 1.000 euro/mc, a declarat, luni, tot în cadrul Forumului Regional al Apei, George Constantin, director general Managementul Apelor din Ministerului Mediului şi Pădurilor.

2 comentarii

lica 12-06-2012 - 14:08

MAI MARE HOTIE DECAT LA S.C.”AQUAVAS”S.A. VASLUI, NU CRED SA EXISTE IN ROMANIA. ACESTI ORIGINALI INVENTATORI , AU CREAT UN INDICE DE CORECTIE PENTRU A TRANSFERA PE BUZUNARUL ABONATILOR TOATE PIERDERILE DIN SISTEM. DACA PE CONTOARUL TAU ESTE CIFRA DE 8 M.C. DE APA CONSUMATI, EI ITI ROTUNJESC LA 12 , ADICA CU 50% IN PLUS. AM SESIZAT ORIUNDE IN ROMANIA SI NU AM OBTINUT NICI UN REZULTAT , IN AFARA DE ALA RECOMANDAT DE TRAIAN BASESCU: CUI NU II CONVINE IN ROMANIA SA EMIGREZE.

mitici 16-06-2012 - 20:35

…….. 500 euro pentru un mc de apa potabila!!!!!!!!!!!! ha, ha, ha……poate 0,5 euro/mc…….. chiar daca a zis ministru o prostie, voi, ziaristii spuneti cum e corect

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult