Acasa Actualitate-InternaSocial Rusinea si ignoranta tin femeile la distanta de medic

Rusinea si ignoranta tin femeile la distanta de medic

scris de Ziua Veche
5 afisari

In Romania, circa 40% dintre femei sufera de vaginita atrofica, insa numai un sfert dintre acestea ajung sa ceara sfatul medicului. Aceasta se intampla din cauza unei combinatii intre rusine, prejudecati si importanta redusa acordata acestei afectiuni.


 

 

Dintre femeile care prezinta uscaciune vaginala, cele la menopauza sunt cele mai numeroase, conform unui studiu de piata al Institutului “Louis Harris” din Franta realizat pe un esantion reprezentativ de femei din Europa Centrala si de Vest. Potrivit acestui studiu, 80% dintre femei considera ca uscaciunea vaginala este responsabila pentru durerile ce apar in timpul raporturilor sexuale si, de aici, probleme in cuplu (53%), cresterea stresului (39%), stari de depresie (26%). 57% dintre femei estimeaza ca uscaciunea vaginala este cauza unor grave probleme la nivelul cuplului cu atat mai mult cu cat astfel de situatii sunt intalnite recent si la varste sub 40 de ani.

 

„Atrofia vaginala este o afectiune a mucoasei vaginale si este rezultatul dezechilibrului balantei hormonale cauzat de reducerea cantitatii de estrogen. Scaderea nivelurilor de estrogen si favorizarea aparitiei uscaciunii vaginale apare in perioada ce precede menopauza (perimenopauza), dupa menopauza, in timpul sarcinii, in timpul alaptarii, dupa indepartarea chirurgicala a ambelor ovare (menopauza chirurgicala), dupa chimio sau radioterapie”, a explicat ieri conf. dr. Maria Bari. Prezenta la evenimentul de lansare a produsului Feminella Hyalosoft, organizat de Compania farmaceutica CSC-Angelini, conf. dr. Maria Bari nea explicat ca exista si alte cauze care favorizeaza aparitia uscaciunii vaginale: infectii vaginale, stres, anumite tratamente medicale, fumatul, alcoolul, anumiti factori psihologici sau o toaleta intima realizata necorespunzator. Ea a precizat ca, in timp ce menopauza este o parte naturala a vietii femeii, atrofia vaginala asociata ei trebuie si poate fi tratata cu succes.

0 comentariu

cercetas 05-09-2010 - 20:44

experienta ultimilor 400 de ani arata cu precizie ca daca se intampla ceva rau pt Romanica, atunci ca si Crivatzul, acea belea vine de la nord, si mai precis de la Moskova.
Caci nu exista minut sa nu se gandeasca cum sa ne mai julesca, ingenuncheze, insele.

cercetas 05-09-2010 - 20:50

Hotia Rusiei este dovenita, strigatoare la cer, si prin urmare dreptul nostru la despagubiri este intemeiat.
Pai daca ne gandin numai la tzapul Ulianov, poreclit si Lenin, si cum ne-a furat tezaurul acest sifilitic blestemat, nu-ti vine sa te [cenzurat} pe steaua lor aia protzapita pe Kremlin?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult