Acasa Actualitate-InternaSocial S-a deschis prima fabrica de sarmale

S-a deschis prima fabrica de sarmale

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Un investitor privat a deschis, vineri, în oraşul Gheorgheni, judeţul Harghita, prima fabrică de sarmale din ţară, investiţia ridicându-se la 130.000 de euro.


Iniţiativa de a deschide o fabrică de sarmale aparţine lui Bajko Laszlo, care a spus că oamenii sunt extrem de ocupaţi, au mai multe locuri de muncă, iar gospodinele ar fi fericite să aibă astfel de produse la îndemână, notează Mediafax.

 

“Vedeţi că în magazine se găsesc mai multe preparate gata făcute, friptură, salată de boeuf, tot felul de aperitive, chiar şi supe, dar nimeni nu s-a gândit până acum la sarmale. În plus, pregătiea acestui fel de mâncare necesită foarte mult timp, pe care femeile din ziua de azi nu îl mai au”, a spus Bajko Laszlo.

Bărbatul a cumpărat un grajd, l-a transformat complet, compartimentându-l în încăperi învelite în gresie şi faianţă, dotate cu instalaţii de ultimă generaţie atât pentru menţinerea unui mediu steril, cât şi pentru prelucrarea produselor de bază şi a angajat, pentru început, patru persoane.

“La început vom avea o perioadă de probă, în sensul că am angajat patru persoane care să pregătească manual sarmale după o reţetă tradiţională secuiască. Dacă vom avea cerere mare vom angaja personal suplimentar, ne-am gândit să avem cu totul 14 muncitori care vor pregăti 4.000 de sarmale pe zi”, a afirmat patronul fabricii.

O casoletă în care se află aproximativ opt sarmale şi câteva linguri de varză tocată va fi vândută la poarta fabricii cu preţuri cuprinse între 11,5 şi 12,5 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult