Acasa Actualitate-InternaSocial S-a modificat Statutul Poliţistului. Concedieri uşoare

S-a modificat Statutul Poliţistului. Concedieri uşoare

scris de Z.V.
21 afisari

Camera Deputaţilor a adoptat marţi cu 172 de voturi pentru, 130 contra şi nicio abţinere un proiect de modificare a Statutului poliţistului prin care ministrul de Interne poate stabili prin ordin procedura şi cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţiştilor.

Politie rutiera (foto vestic.ro)

Politie rutiera (foto vestic.ro)

Proiectul a fost iniţiat de către deputaţi atât din partea arcului guvernamental, cât şi din cea a opoziţiei, însă aceasta din urmă a reclamat, în cursul dezbaterilor din plen, faptul că puterea şi-a însuşit într-o şedinţă de luni amendamente din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor astfel încât raportul înlocuitor al comisiei de apărare conţine prevederi ce facilitează concedierile în rândul poliţiştilor.

„Ceea ce se încearcă este ca, pe sub uşă, să se întoarcă votul de săptămâna trecută de o manieră inadmisibilă pentru comisia de apărare şi pentru oamenii care lucrează în sistemul de ordine publică”, a spus deputatul PNL Victor Paul Dobre. Liberalii şi social-democraţii au reclamat forma în care a fost adoptat articolul 6 de către comisie: „Procedura şi cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţistului se stabilesc prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor„.

Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile a spus, potrivit Realitatea.net, că articolul îi conferă ministrului puteri de dictator în ceea ce priveşte păstrarea sau concedierea poliţiştilor.

Cele două articole despre care opoziţia spune că sunt un subterfugiu pentru concedieri intră însă în vigoare de la 1 ianuarie 2012, în timp ce restul legii intră în vigoare la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Un alt liberal, George Scutaru a anunţat că îşi retrage semnătura de pe proiectul de lege deoarece modificările ulterioare au denaturat intenţia iniţiatorilor. „Spiritul proiectului de lege este viciat de amendamentele depuse de Ministerul de Interne, nu vreau ca numele meu să fie asociat cu o porcărie prin care se urmăreşte concedierea rapidă a poliţiştilor„, a spus liberalul. Gestul său a fost urmat de toţi iniţiatorii care provin din partidele de opoziţie.

5 comentarii

Erys 31-05-2011 - 18:48

referitor la concedierea politistilor…politistii care au manifestat in fata guvernului nu trebuiau sa-si arunce caschetele, ci hainele de pe ei, pentru ca asta fac si guvernantii: dau un exemplu populatiei de cum sa-i respecte pe cei ce-si pun in slujba populatiei, a securitatii nationale si-a ordinii publice insasi viata lor, timpul lor, pasiunea lor mai mare sau mai mica, experienta lor, de multe ori banii lor din buzunar pentru combustibil, rechizite, mobilier etc, onoarea lor spre bataia de joc a tuturor, linistea familiilor lor…daca guvernantii cred ca toate acestea sunt asigurate doar de idioti, nepregatiti, betivi, corupti, inapti, e doar pentru ca acestia se cred maimute devenite oameni inaintea altora. e greu de crezut ca s-a ajuns in acest punct, pe care nimeni nu si l-a imaginat vreodata acum 20 de ani. si asta e valabil pentru intreaga tara. de-aici pana la canibalism mi se pare doar un pas…iar linistea e atat de departe. s-au inchis fabrici, mine, combinate, s-a terminat agricultura, padurile, delta, s-a terminat cu armata, cu securitatea, cu medicii, cu profesirii…toti au fost sacrificati. hei, cand se va discuta in romania despre oameni, despre ce inseamna ei si despre rostul lor pe lume??? cand oamenii nu vor mai fi cifre si copaci buni de taiat? niciodata, nici daca toti romanii ar parasi tara si-ar lasa sa se gadile pe burta doar cateva maimute. nici asta nu va rezolva vreo problema, nici nu va fi cineva care va da inapoi ce-a furat, in continuare vor fi sacrificati tineri, copii, batrani pe altarul nimicului…cand fiecare lucru va fi ceea ce este? cand nu se va mai simti amenintarea aceasta ca varful unui aisberg in ceafa noastra? cand romanii vor simti bucurie ca traiesc in tara lor?…cam multe intrebari fara raspuns…si-n concluzie, chiar crede cineva ca se poate munci si atinge performante in conditiile actuale?…ash…da’ de unde! dupa cum se vede, sunt cei mai harnici si muncesc de zor doar cei ce inventeaza cum sa ne ia si suflarea din urma, motivati fiind de functii, putere si beneficii materiale. mi-e scarba si rusine ca traiesc in romania! (firesc, nu ma obliga nimeni, de-as fi avut posibilitati si situatia mi-ar fi permis, as fi plecat oriunde altundeva).

Liviu 31-05-2011 - 21:11

Suntem o tara de prostituati !!! Ne-au transformat pe toti in prostituati … Si asta nu se intampla numai in „sectorul” public ci si in cel privat. Sufletul de sluga al romanului i-a determinat si ii determina in continuare sa ne aduca in stadiul de sclavi la propriu. Degeaba se cred unii smecheri si castiga cateva firimituri in plus pe termen scurt ca pe termen lung suntem deja plantatia numita Romania …

YAAKOV 31-05-2011 - 21:28

Nu i-a transformat nimeni pe romani in niste idioti si jigodii. Acesti „parametri” ii au din gene. Asta este realitatea, sa nu ne facem ca nu ne dam seama. Indivizii de calitate sunt rari si sunt priviti cu rautate de ceilalti.

pensionar 31-05-2011 - 20:24

Nu ar trebui decat verificate statele de functii si luarea masurilor legale, privind posturile caldute, pe functii maxime, cu salarii „babane”, ocupate (prietenii stiu cum) de neveste, fiice, amante, cumnate, frati, surori si alte rubedenii. Nu ar mai trebui nici disponbilizari si nici reduceri de salarii. DAR NU SE VREA ! Cu stima

YAAKOV 31-05-2011 - 21:43

Urmeaza concedieri masive si in invatamantul „superior”.
Doua treimi din universitatile de provincie vor fi inchise in urmatorii ani. Nu avem nevoie de analfabeti cu diplome universitare. Prostitutia este maxima in acest domeniu. Beneficiarii acestei industrii, a diplomelor fara acoperire, clanurile de profesori si rudele acestora, nu se tem de concedieri. O tin una si buna, ca este nevoie de ei ca sa se dea impresia ca si Romania are invatamant superior.
Normal ar fi sa ramana numai universitatile mari, din Bucuresti, Cluj si Iasi, la limita si din Timisoara (astia sunt plini de aere, dar nu se face carte serioasa acolo). Toate celelalte universitati sunt glume de prost gust, niste gauri negre care sug bani de la buget si care produc spamuri.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult