Acasa Actualitate-InternaSocial S-a redeschis „Giulestiul”

S-a redeschis „Giulestiul”

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Maternitatea Giulesti a reluat internarile, incepand de luni la pranz, fiind amanata pentru o zi redeschiderea sectiei de anestezie terapie intensiva nou nascuti prematur si a blocului operator, a declarat, pentru Mediafax, directorul general ASSMB, Marius Savu.

Directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a precizat ca pentru unitatea de terapie intensiva si blocul operator sunt asteptate rezultatele de laborator. In schimb, pentru celelalte sectii maternitatea a fost deschisa.

„Pot fi facute internari, investigatii de laborator, dar inca nu operatii de cezariana si internari in sectia de anestezie terapie intensiva”, a aratat directorul.

Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a fost informat inca de saptamana trecuta de Directia de Sanatate Publica a Capitalei si de ASSMB despre faptul ca, incepand de luni, in Maternitatea Giulesti vor fi reluate internarile.

Primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat, duminica, Maternitatea Giulesti, el spunand ca lucrarile de renovare au fost terminate, iar constructorul s-a incadrat in termenul promis.

Primarul Sorin Oprescu a adaugat ca la maternitate sunt in total 38 de asistente, cate doua pe tura, edilul apreciind ca acest numar este suficient.

Maternitatea Giulesti a fost inchisa in urma incendiului https://www.ziuaveche.ro/eveniment/inca-un-bebelus-ars-in-incendiul-de-la-maternitatea-giulesti-a-murit  care a izbucnit in 16 august, la Sectia de terapie intensiva prematuri.

In urma acestei tragedii, sase bebelusi au murit, iar cinci au supravietuit, fiind transportati pentru tratament la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Doi dintre bebelusi au fost externati saptamana trecuta.

0 comentariu

Costinel Petrache 09-09-2010 - 07:43

Da, calvarul Armatei Romaniei continua. Cinismul descreieratului de la Cotroceni este potentat la maxim. Bravo, Los H`Amiralos, amiral de amiral! Singurul dintre amiralii declarati ai planetei pe care respiram, care nu a comandat vreo nava in miscare, nu neaparat in larg… De aici si ura viscerala a marelui amiral fata de camarazii sai care au comandat in larg. Amiral de amiral… expert in treburile submarine ale uscatului… distrugator de destine, iubitor de manechine… laureat al celor mici, pentru primul licurici… turnator in forme pure, dar in stare sa se jure, ca a vrut sa dea pe „sfoara”, informatii pentru tara…prof si doctor pe uscat, iar pe mare un … merd… amiral de amiral. Dar, sa nu ne cuprinda disperarea. Din surse demne de toata (ne)increderea am aflat ca prelungirea mandatului terestru al marelui amiral, datorata devotamentului sau licurician si grandioasei si multilateralei sale imposturi, are, in fapt, sa-i zicem, un talc… Se spune ca, undeva in apropierea zilei de 25 Octombrie, in semn de regret pentru suferintele naufragiatoare aplicate Armatei Romaniei si pentru atrocitatile morale comise de-a lungul vietii, mai cu seama in ultimii patru-cinci-sase ani, isi va da demisia. Manifestarea, potrivit acelorasi surse, va avea loc in spatiul public – Parcul Cismigiu, unde a reusit, pe timp de noapte, sa duca la ponton o barca de „2 minus 1”. Mai mult, sursele acrediteaza ca fiind posibila si autoincendierea impunatorului sau trup in curtea Palatului Cotroceni. Doamne ajuta! Vom reveni cu amanunte…

caramache 10-09-2010 - 02:41

” LEGEA 80/1995
Art. 86 Generalii si amiralii a caror stare de sanatate le permite rezolvarea in foarte bune conditii a atributiilor ce le revin pot fi mentinuti in activitate, astfel: ….
b) generalii de corp de armata, general-comandorii, viceamiral-comandorii, generalii de armata, generalii inspectori si amiralii, pina la virsta de 64 de ani.

Art. 92 Limitele de virsta in grad, in ani, pina la care ofiterii pot fi mentinuti in activitate, precum si in cele 3 clase de evidenta, in rezerva, sint: …
h) pentru general de corp de armata, general-comandor, viceamiral-comandor, general de armata, general inspector si amiral:
– in activitate – 60 – in rezerva (clasa a III-a) – 64 „
Astea de mai sus nu ti le-a zis sursilii?

Gaunard-Leonard 10-09-2010 - 03:25

Mai, Caramache, zau, esti inapoiat rau de tot.Ma faci, in sfarsit, sa cred, ca intr/adevar ai o singura circumvolutiune, dar nu pe creieras, ci direct pe langa rect. Pai, mai retardatule, tocmai aici este problema, sanatatea mintala a amiralului-impostor il face incapabil, nu ii permite „rezolvarea in foarte bune conditii a atributiilor”(art.86 invocat de tine, unsurosule). Asta e, dobitocule,probleme armatei, ca amiralul-impostor nu stie nici sa duca mana la gura, la gura lui, ca, am vazut, o mai duce la gura altora. Nu vezi ca amiralul-retardat (ca si tine) „vorbeste” doar nonverbal, ca a ticalosit starea armatei, ca a distrus conditia ei morala, ca s-a inconjurat numai de slugi, ca v-a pus tuturor botnita, cretinilor, ca doar prin teroare conduce, ca armata, sub comanda sa, a ajuns bataia de joc a tuturor nemernicilor? Uita-te la mutra lui de bivol scapat din abatorul de Ciorogarla(!), pare a unui drogat aflat de cand lumea in atentia serviciilor de dezintoxicare. Hai, iti las placerea sa continui, cred ca te-am convins ca Marinica Gh. caruia ii tot preamaresti bucal licuriciul, nu intrece in valoare pretul unei cepe degerate natural. Mai bine, vedeti incotro o luati dupa nafragiu. Nu de altceva, dar voi, sobolanii, dati primii bir cu fugitii…

Your Friend 10-09-2010 - 07:24

Cuca-te draku la timp, ca ramai si fara ultimii neuroni si o sa te duci la pisare cu insotitor.

nicolae 10-09-2010 - 08:59

A ramas aceeasi conceptie; DENERALI SI SEFI NU POT FI DOAR DIN BUCURESTI SI FOCSANI. Iar trageti sforile …de nu-i adevarat. Dar de Generalul cu adevarat MIRCEA SAVU ,de ce nu zice nimeni nimic. Mircea si cu ion Sorin ,sunt adevarate catane. Nu sunt parveniti ca ceilalti. Mircea are atata inteligenta si pregatire cat tot M.St.Mj.(ST>MJ>GEN)Numai cu astfel de oameni in fruntea ARMATEI se poate face ceva. Cu ceilalti ,pierdem razboiul ,inainte de a-l incepe.

Un sef de J 10-09-2010 - 09:25

Am intrat in posesia unui studiu secret. Rezulta ca, din echipa marelui nostru amiral de uscat, rosu-n gat ca un … merd, esti de departe cel mai idiot. Studiul, printre altele, spune: ca nu poti sa numeri din doi in doi decat pana la patru, ca atunci cand mergi nu poti misca picioarele, cand dormi nu poti sa deschizi ochii si sa inchizi gura, ca nu poti sa iti tii respiratia in mediul subMarin mai mult de-o ora si un sfert, ca atunci cand urinezi te uiti la ceas, ca faci des confuzie intre tine si umbra ta, ca dormi cu pantofii lui Marinica sub pernica si cu botu-n aia mica (a lui Marinica…)… Uite ce zic, asa pentru tine, ca ne cunoastem de cand te-am surprins pupandu-l direct in rect pe amiralul cel infect, pune-o de-un exil ca dupa consemnarea oficiala a naufragiului ati imbulinat-o. Cu totii, idiotule, toti astia care antrenati de Marele Amiral Impostor ati distrus Armata Romaniei. Veti plange pe la usile noastre, dar, cretinule, fiind vorba despre averea morala a tarii nu vom avea mila. Veti fi primele exemplare trase in tepele promise de dementul de la Cotroceni, in Piata Victoriei. Tie, anacolutule, fiindca ne cunoastem, iti voi acorda privilegiul sa iti alegi singur teapa, asta daca mai ajungi la teapa. Eu sper sa ajungi, nu mai este o distanta prea mare pana acolo…
.

Amiralul Marinica 10-09-2010 - 09:40

Pentru Nicolae,
De acord! Dar nu intelegi ca generalul Mircea Savu este mult prea destept si mult prea vertical pentru ce vrea Zeus? De ce crezi, iubitul meu Nicolae, ca l-am surghiunit din SMG? Ma contrazicea, nemernicul, iar eu nu intelegeam sa fiu contrazis, era singurul care avea curajul. Si i l-am taiat scurt, marinareste. Pai lui Zeus nu ii place sa se uite unul urat la el, or generalul Savu are personalitate, chiar ar fi in stare sa-l scuipe-ntre ochi (daca i-i afla!) pe Zeus. Eu, fie vorba-ntre noi, i l-am recomandat pe primul meu loctiitor, un baiat extraordinar – pres, muci, tradator cu diploma de merit, dar Zeus este imprevizibil.

Zar 10-09-2010 - 11:51

De la sublocotenenti pina la generali, toate cadrele superioare ale armatei sunt numai afaceristi, mafioti si pungasi. Pe astia nu-i intereseaza deloc armata decit ca mijloc de imbuibare personala. Au impresia ca daca au devenit capitani, locotenenti, colonei, generai, sunt niste personalitati! Pe dracu. Niste analfabeti. Nu sint in stare sa spuna doua vorbe, cit despre tactica militara, vai de mama lor de analfabeti. Bine ca sunt tablagii care mai fac treaba, ca in rest, vai de noi. Daca ar fi sa avem un razboi miine, primii dezertori vor fi gradele superioare, viermisorii armatei.

ioan 10-09-2010 - 14:01

Deci, Legea 80/1995 este aranjata, pentru conservarea gerontocratiei in acest fel sansa de promovare a ofiterilor care au fost in teatre si au experienta acestora, s-a dus! Nu am auzit despre o dezbatere publica privind legile armatei!
O instituti onorabila candva se duce pe apa sambetei. Pacat pentru adevaratii profesionisti din armata, nu mai au nici o sansa! La numiri nu testeaza nimeni psihologic si profesional pe cei mari, se pun prin decizii politice.

caramache 10-09-2010 - 22:47

Ba agramamatule cu mundir cu fir si palarie din tabla ruginita de clistir, se vede de la zece poste si cinci sictiruri ca tu ai cu medicina cum are un felcer melitar cu gaina. Poate ca esti doctor in izmene cu tricolor indispensabil si in concentrate armate betonate, dar oricat de polikalifikat ca orice tablagiu nemanierat esti – tot nu esti in stare sa dai un diagnostic medical nici macar pentru o baliga de cal.

caramache 10-09-2010 - 22:48

Ba clitor de sekrete cu muste pe perete, este evident ca te-ai benoklat in oglida sa-ti vezi linia de mirare si anatomia din dotare. Din informatiile pe care le dezvaluiesti este limpede cat de idiot esti. De atata MERDE ingurgitat suferi de hemoroizi in rat ba furkurlissionistule ratat. Stai la rand la fundu’ lui Voltaire pana sari cu parasuta din cariciopter sa fii in stare sa silabisesti mon cher !

un roman 11-09-2010 - 10:44

Mai Zarule, eu am inteles ca esti tablagiu cu 45 de zile de scoala la Pitesti, da vezi ca voi astia multi si….multi, nu ajungeti la nivelul ofiterilor Armatei Romane, in veci. Cat despre imberbii din viata civila care au fost umiliti pe timpul serviciului militar, sa nu uite ca lucrul acesta l-au facut fruntasii, caporalii si sergentii, care proveneau din randul lor. Iar cat priveste pregatirea ofiterilor din Armata Romaniei de astazi, este prea greu pentru voi, cei care ati absolvit facultatile particulare, sa intelegeti ce inseamna sa fii pregatit. Apropo, stim cu totii ca ca traim vremuri grele, dar chiar nu mai avem deloc respect pentru institutia Armatei, institutie ce nu lasa poporul la greu niciodata! Sa ne fereasca Dumnezeu de o calamitate si atunci sa va vad pe toti cei care mancati ce nu trebuie pe forum, unde o sa fiti..Sub pat binenteles! Numai lasii au comportamentul delatorilor din timp de pace. Hai ca va salut, caci v-am bagat prea mult in seama! Pune-ti mana pe carte si verificati-va intai pe voi si vedeti apoi, ce puteti sa faceti pt amarata asta de tara.

Yakov 11-09-2010 - 11:13

Te dadura disparut si te cauta asistentele prin tot spitalul.

Tradarel Tagarcea 11-09-2010 - 11:57

Va rog sa il tratati cu mila si intelegere pe bietul Caramache… Trebuie sa raporteze zilnic, amiralului Marinica, numarul de muscaturi virtuale, profund anale, si eficienta scontata a acestora. Sa-l intelegem, e ordin, n-are incotro!

ioan 11-09-2010 - 14:15

Asist la comentariile pe acest forum, din care as vrea sa trag concluzia, care este de fapt starea reala de spirit a armatei?!
Asist insa, la o balacareala mediocra situata sub limitele intelectuaale al unui corp superior de comanda militara!
La inceput un distins colonel, care nu a avut lasitatea de a nu-si da numele a lansat o provocare! O fi avut domnia sa argumentele proprii pe care se baza real, s-au imaginare eu trebuie sa verific!
Din dorinta unui observator obiectiv as fi dorit, argumente, impotriva afirmatiilor domniei sale. Din pacate am vazut manifestari triviale de sustinere a unor persoane sus puse fara argumente convingatoare! Am mai vazute reactii anonime din care reiese, ca starea armatei si a legilor ei nu prea este in regula!
Din aceste lucruri si multe altele de care i-au la cunostinta in viata cotidiana, imi dau seama ca nu prea sunt in siguranta ca cetatean! Atunci cand ultimul argument al diplomatiei (razboiul care implica desigur armata) nu sunt in regula, este un fenomen care ma ingrijoreaza!
Dezbaterea dupa mine tebuia sa fie axata pe un singur obiectiv concret;
Si-a exrcitat actualul lider SMG prerogativele, managerialesi si de leadership in mod eficient s-au nu?
Acest lucru presupune o anliza atenta a dispozitiilor date, de domnia sa,a stilului de comanda in comparatie cu standardele NATO, de starea de confort social a personalului militar fata de corectitudinea si justetea actului de comanda. In final invectivele unora la adresa categoriilor de personal inferiaore si medii ce compun armata Romaniaei imi sugereaza si confirma convingerea ca actualele structuri de comanda superioare sunt rupte de realitatile concrete ale armatei. Ca si argument, as aduce faptul curios al unui superior, al armatei care spune public, pe un forum cuvinte jignitaore la adresa subofiterilor si soldatilor? Oare acesti „superiori”, mai reprezinta armata?!

1 2 3 4

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult