Acasa Actualitate-InternaSocial S-au deblocat posturile în învăţământul superior – liber la angajări

S-au deblocat posturile în învăţământul superior – liber la angajări

scris de Ștefan Constantinescu
12 afisari

Peste 2.000 de posturi din învăţământul superior de stat au fost deblocate, urmând a se organiza concursuri pentru ocuparea acestora, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern în şedinţă.

MECTS precizează într-un comunicat remis joi Agerpres că universităţile de stat vor putea organiza concursuri în vederea ocupării posturilor didactice şi de cercetare vacante, posturi blocate începând cu anul 2009, decizie care a condus în ultimii trei ani la un deficit de cadre didactice titulare de 42,76%.

Pot fi ocupate posturile vacante de: asistent universitar, lector universitar/şef de lucrări, conferenţiar universitar, profesor universitar, asistent cercetare, cercetător ştiinţific, cercetător ştiinţific gradul III, cercetător ştiinţific gradul II şi cercetător ştiinţific gradul I.

‘Ocuparea celor 2.381 de posturi se face în condiţiile legii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2012, în conformitate cu solicitările instituţiilor de învăţământ superior de stat înaintate MECTS în luna septembrie a anului 2011. O altă condiţie ce trebuie respectată este încadrarea într-o politică de resurse umane echilibrată, astfel încât scoaterea posturilor la concurs să nu genereze majorarea numărului total de posturi ocupate pe fiecare instituţie de învăţământ superior de stat. Prin excepţie, pot fi ocupate prin concurs posturile didactice şi de cercetare care s-au vacantat prin ieşiri din instituţia de învăţământ superior de stat în anul universitar 2011-2012‘, a declarat prin intermediul comunicatului de presă ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop.

În anul universitar 2011-2012, în instituţiile de învăţământ superior de stat sunt normate un număr de 42.498 de posturi didactice, dintre care 24.134 de posturi didactice ocupate de titulari (56,79%) şi 18.364 (43,21%) posturi didactice vacante.

2 comentarii

BULA 14-06-2012 - 11:42

Este o masura aberanta, in conditiile in care la multe universitati finantarea s-a redus in raport cu anii trecuti (in urma clasificarii universitatilor) si banii nu ajung nici pentru salarii. PSD vrea sa castige alegerile cu orice pret si nu se abtine de la orice ar putea sa aduca voturi in plus.
Dar sunt si interesele unora, sa-si aduca rudele „la catedra” si sa intregeasca clanurile.
O alta explicatie a acestei nazbatii ar fi aceea ca se estimeaza ca Romania nu va intra in Schengen, unde sa mearga la munca absolventii de liceu, si se doreste mascarea somajului masiv.

BULA 14-06-2012 - 12:01

Invatamantul superior s-a transformat intr-o afacere cu diplome si calificari fictive.

Este cea mai buna descriere a ceea ce se intampla, data de comentatorul „sase sase” de la evz.ro.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS