Acasa Actualitate-InternaSocial S-au descoperit doi anticorpi care blocheaza 90% din tulpinile HIV

S-au descoperit doi anticorpi care blocheaza 90% din tulpinile HIV

scris de Ziua Veche
1 afisari

O echipa de cercetatori americani a anuntat descoperirea a doi anticorpi puternici care neutralizeaza 90% din totalul tulpinilor virusului HIV, care provoaca SIDA, conform unui studiu publicat joi, informeaza Agerpres.

Aceste doua antigene denumite VRCO1 si VRCO2 au impiedicat, in cadrul unor experimente de laborator, infectarea unor culturi de celule umane cu majoritatea tipurilor de tulpini HIV active in lume. Autorii acestui studiu, ce este publicat in ultimul numar al revistei Science, au identificat si mecanismul biologic prin care acesti anticorpi blocheaza virusul HIV.

„Descoperirea acestor anticorpi care au puterea de a neutraliza virusul HIV si analiza felului in care acestia actioneaza, reprezinta un important pas inainte spre obtinerea unui vaccin capabil sa ne protejeze impotriva imbolnavirilor de SIDA”, a sustinut Dr. Anthony Fauci, director al Institutului national american pentru alergii si maladii infectioase (NIAID).

„In plus, tehnica la care a apelat echipa de oameni de stiinta pentru a descoperi acesti anticorpi reprezinta o noua abordare ce poate fi folosita in scopul conceperii si dezvoltarii unor vaccinuri destinate si altor maladii infectioase”, a mai adaugat el.

Virusologii americani au descoperit cei doi anticorpi, produsi de organismul uman, in sangele unei persoane seropozitive. Ei au putut sa izoleze acesti anticorpi cu ajutorul unui nou mobil molecular – una dintre proteinele care formeaza virusul HIV ce a fost modificata genetic pentru a se fixa pe anumite celule, stimulandu-le sa produca anticorpii care neutralizeaza virusul HIV.


0 comentariu

Da 06-09-2010 - 22:48

Si ar trebui sa inceapa direct cu nevasta-sa care are toate meritele sa fie o tirfa de bordel.

Mr.J.J. 07-09-2010 - 05:55

Intr-o societate in care de
ani de zile prostitutia politica a fost tolerata este si normal sa apara si o prostitutie concreta si legala!

Parpanghel 07-09-2010 - 07:04

GONOIeru ete aktiv.Glanda boratura,perversa!dar oricum bahaiputzanca are viitor asigurat in orice annotimp si governare,bravoo ciuma portokalie!

Romeo2110 07-09-2010 - 07:27

In afara de ciordeala de la stat, calcarea drepturilor de autor la TarafTV, de manele (neimpozitate), poate tziganul Prigoana sa gaseasca o activitate economica care sa nu incalce valorile morale ?

Domnule prigoana, EXISTA SI TZIGANI CARE ISI CASTIGA PAINEA DIN SUDOAREA FRUNTII, FARA COMPROMISURI MORALE !

NU COMPROMITETI SI MAI MULT BRANDUL TZIGAN; SI ASA E JEGARIT RAU !

Renegatu 08-09-2010 - 07:36

ce ar fi dacă ați gândi înainte să judecați. dacă un criminal în serie scrie cartea mileniului următor atunci nu acceptăm cartea? înjurăm familia lui? dacă un om a făcut ceva nu deducem că soția acestuia e curvă.
România nu are nici o șansă în stilul ăsta.
Analizați proiectul de lege. nu emițătorul lui.
Prostituția este o mare problemă în România. Exportăm curve, se împărștie boli, amatorii de senzații tari sunt luați la bătaie că merg la adrese necunoscute etc.
Eu sunt de acord cu legea din multe motive.
Vă amintiți cazul cu tânăra care a îmbolnăvit mai mulți bărbați de sifilis? Dacă mergeau la un bordel riscul era aproape de 0.
Repet: gândiți înainte să înjurați.
Încercați să scrieți în Limba Română.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult