Acasa Actualitate-InternaSocial Salariul mediu net a fost de 1422 lei in luna iunie. Cu 3,1% mai mare decat in urma cu un an

Salariul mediu net a fost de 1422 lei in luna iunie. Cu 3,1% mai mare decat in urma cu un an

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Comparativ cu luna iunie a anului precedent, in iunie 2010 castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,1%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 98,8%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.


In luna iunie 2010, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1951 lei, cu 0,6% mai mic fata de luna precedenta. Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1422 lei, in scadere fata de luna anterioara cu 6 lei (-0,4%). Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3442 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (791 lei). Indicele castigului salarial real pentru luna iunie 2010 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 99,4%. Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 123,7%, cu 0,7 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna mai 2010. 

Nivelul castigurilor salariale medii lunare nete din luna iunie 2010 a inregistrat usoare diferente fata de luna precedenta, in functie de specificul activitatilor economice. Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta), platii concediilor de odihna din fondul de salarii, platii sumelor din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete de vacanta), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari, a revenirilor din concedii fara plata ori din somaj tehnic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult