Acasa Actualitate-InternaSocial Salvat din munţi cu elicopterul MAI

Salvat din munţi cu elicopterul MAI

scris de M.A.
7 afisari

Un elicopter de tip Mi-17 din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (I.G.Av.) al Ministerului Administraţiei şi Internelor a decolat vineri, în jurul orei 09.30, pentru executarea unei misiuni de căutare-salvare în munţii Făgăraş.

Elicopter MAI (foto aviatie.mai.gov)

Elicopter MAI (foto aviatie.mai.gov)

Misiunea are ca obiectiv recuperarea unei persoane care a căzut, în seara zilei de 2 iunie, într-o prăpastie din zona vârfului Vişta Mare. La faţa locului a ajuns încă de ieri noapte o echipă de căutare formată din salvatori ai Jandarmeriei Montane şi Salvamont, care au acordat victimei primul-ajutor.

Din cauza faptului că persoana rănită este imobilizată, iar zona este inaccesibilă altor mijloace de transport, a fost solicitată intervenţia elicopterului Inspectoratului General de Aviaţie, pentru transportul în siguranţă către o unitate spitalicească. Misiunea este desfăşurată de un echipaj de zbor din cadrul I.G.Av. în cooperare cu un echipaj de salvare al Jandarmeriei Montane şi o echipă medicală din cadrul SMURD Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult