Acasa Actualitate-InternaSocial Sambata: Cod galben de vijelii in 26 de judete. Duminica: Canicula in sud-est

Sambata: Cod galben de vijelii in 26 de judete. Duminica: Canicula in sud-est

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ploi si vijelii pentru 26 de judete din nord, centru si sud valabila pana sambata la ora 23.00. In Muntenia, Moldova si Dobrogea temperaturile pot ajunge la 37 de grade, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic. Potrivit noii avertizari, in Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei si vestul Munteniei, precum si in zona de munte instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina.


Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat. Judetele avertizate cu cod galben sunt Dolj, Olt, Teleorman, Valcea, Arges, Dambovita, Covasna, Brasov, Sibiu, Hunedoara, Alba, Mures, Harghita, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Gorj, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt. Potrivit hartii intocmite de meteorologi, ultimele sase judete se vor confrunta doar partial cu aceste fenomene, informeaza Mediafax. Astfel de fenomene vor fi si in regiunile estice si sud-estice, dar pe spatii mai restranse. Duminica, vremea caniculara se va mentine in sud-est, unde se vor mai inregistra 35 – 36 de grade.

0 comentariu

valentin 03-08-2010 - 08:15

pentru anul viitor

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult