Acasa Actualitate-InternaSocial Samsarii din vămi si sumele exorbitante pe care le cer oamenilor ca să-i ducă acasă

Samsarii din vămi si sumele exorbitante pe care le cer oamenilor ca să-i ducă acasă

scris de Misu Andrei
69 afisari

După aglomerația din vămi, au apărut acum și samsarii care cer sume exorbitante oamenilor, ca să îi ducă până acasă. S-a întâmplat chiar sub ochii autorităților, care au reacționat târziu și doar după ce jurnaliștii au relatat despre aceste întâmplări. Când au văzut oamenii legii, șoferii puși pe căpătuit au fugit. Unii și-au abandonat mașinile ca să scape.

O femeie a venit cu un microbuz din Germania până la granița cu România. De aici nu are cu ce să meargă până acasă. Și-a încercat norocul la cei care speculează necazul românilor întorși din străinătate pe jos.

– Cât v-au cerut, doamnă, ca să vă ducă?

300.

– Până unde?

– Până la Sighișoara!

– Și cum vi se pare prețul?

– Mult!

– 300 de ce v-au cerut?

– De euro! Sigur că da. Ce, ați crezut că lei? NU! 300 de euro.

– Ce o să faceți?

– Nu știu încă, sunt obosită sunt amețită, nu știu.

Astfel de scene sunt la tot pasul în Vama Nădlac. O altă femeie este în aceeași situație. Cel care a adus-o la graniță i-a promis că după vamă va fi alt microbuz care o va duce acasă. Și-a dat seama că a fost păcălită. După vizita oamenilor legii, transportatorii ilegali au plecat, iar autoritățile au suplimentat numărul microbuzelor care-i transportă pe oameni. Drumul din Nădlac până la Gara din Timișoara costă aproximativ 100 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult