Acasa Actualitate-InternaSocial Sapte ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Galeriu

Sapte ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Galeriu

scris de Ziua Veche
195 Afisari

Zeci de inalti prelati si fete bisericesti de la Protoieria Sectorului 2 din Capitala au rememorat personalitatea si harul de sfant al Parintelui Galeriu, la sapte ani de la trecerea lui la cele vesnice. Evenimentul, initiat de Primaria sectorului 2, a inclus o expozitie “Parintele Galeriu – Astazi”, organizata de primarul Neculai Ontanu impreuna cu preotii de la Biserica “Sfantul Silvestru”. Astfel, pe simezele Galeriei “Dialog”, vizitatorii au putut descoperi tablouri cu portretul Parintelui Galeriu, zugravit in 16 ipostaze, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei sectorului 2. Alaturi de tablouri, vegheaza cateva carti si obiecte de cult ce au apartinut Parintelui, precum si 28 de icoane de praznic de la Biserica Sfantul Silvestru, lacasul unde, vreme de 29 de ani, Parintele Galeriu a fost preot paroh. La inmormantarea parintelui Galeriu din ziua de 13 august 2003, putin dupa pranz, deasupra Bisericii “Sfantul Silvestru”, timp de mai bine de un ceas, pana ce sicriul a fost purtat spre mormant, a staruit pe un cer cu desavarsire senin un curcubeu.


Parintele Constantin Galeriu a fost intemnitat de regimul comunist de mai multe ori in anii 1950 si 1952-1953, perioada cand a fost dus la Canal, din cauza convingerilor sale religioase si umanitare. S-a nascut la 21 noiembrie 1918, intr-o familie de tarani, in satul Razesi, comuna Racatau, judetul Bacau, iar intre 1930 si 1938 a urmat Seminarul “Sf. Gheorghe” din Roman, apoi Facultatea de Teologie din Bucuresti, la lucrarea de licenta avandu-l ca indrumator pe Nichifor Crainic. Hirotonit la biserica “Zlatari”, a fost preot in satul Podul Valeni din comuna Poenarii Burchii, judetul Prahova, apoi la biserica “Sf. Vasile” din Ploiesti, iar in ultimii 30 de ani la biserica “Sf. Silvestru” din Bucuresti. A fost profesor la Institutul Teologic si vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. A fost casatorit din 1943 cu Argentina-Cristina Vargatu si a devenit tatal a patru baieti: Narcis, Rodion, Ciprian, Serafim. Parintele Galeriu a publicat volumele: Jertfa si rascumparare, Dialoguri de seara, Talcuiri la mari praznice de peste an: 22 de modele omiletice, talcuiri la “Tatal Nostru”, Cartea celor noua fericiri.

0 comentariu

Parpanghel 23-07-2010 - 22:01

Presedintele si pdl-ul platesc doar incompetenta crasa, diletantismul si incompetenta cu care au tarat TARA in prapastie. CLAR d-le PREDA!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult