Acasa Actualitate-InternaSocial Sapte din zece cadre medicale ar pleca din Romania

Sapte din zece cadre medicale ar pleca din Romania

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Aproape trei sferturi dintre medicii si asistentii medicali ce lucreaza in prezent in sistemul sanitar din Romania intentioneaza sa plece la munca in alte tari, releva un studiu intitulat „Tendinta de migrare a personalului din Sanatate”.
 

 

 

Conform cercetarii, citate de Realitatea.net, sapte din 10 medici si asistenti se gandeasc sa plece la munca in spitalele din strainatate, iar peste 30% dintre ei au facut deja demersurile pentru a pleca sau intentioneaza sa faca acest lucru in perioada urmatoare. Motivele invocate de cei ce vor sa plece: starea proasta a sistemului, veniturile tot mai mici si conditiile de munca. Jumatate dintre cei chestionati au recunoscut ca plecarile masive ale cadrelor medicale din ultimii ani au afectat negativ calitatea serviciilor din sistem. Mai mult, 15% dintre ei cred ca acestea au scazut la un nivel alarmant. Cercetarea a fost realizată de Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania pe un esantion de 250 de angajati din sistemul sanitar, din judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Buzau si Vrancea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult