Acasa Actualitate-InternaSocial Şase noi spitale de urgenţă în parteneriat public-privat

Şase noi spitale de urgenţă în parteneriat public-privat

scris de D.P.
2 afisari

Guvernul şi-a dat miercuri acordul de principiu pentru construcţia de către Ministerul Sănătăţii, în regim de parteneriat public-privat, a unei reţele de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Sala de operatiiMinistrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat anterior că Ministerul vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atât finanţarea, cât şi managementul urmând să fie private.

El a mai spus că noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că prin acest proiect se urmăreşte crearea unor unităţi compacte autonome de urgenţă, cu funcţionalitate integrală – investigaţii, diagnostic şi tratament – care să facă posibilă eficientizarea serviciului medical prin reducerea timpului necesar şi a costurilor pentru stabilirea diagnosticului.

Costurile estimate de echipa de specialişti a Ministerului Sănătăţii pentru realizarea acestui proiect sunt de 1,5 miliarde de euro.

Ministerul Sănătăţii va participa în parteneriatul acesta cu terenurile pe care se vor construi spitalele, iar companiile eligibile cu partea de finanţare.

Cseke Attila estimează că în 14-16 luni ar putea începe construcţia unităţilor spitaliceşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult