Acasa Actualitate-InternaSocial Sase pasi prin care se incearca martirizarea lui Becali

Sase pasi prin care se incearca martirizarea lui Becali

scris de M.A.
242 Afisari

La inceputul acestei luni am asistat la o frumoasa lectie de promovare – martirizare (sa-i spunem manipulare?) a unui personaj extrem de popular din Romania contemporana.

Sase pasi prin care se incearca martirizarea lui Becali

Sase pasi prin care se incearca martirizarea lui Becali(foto: lastscore.info)

Lectia a fost predata de postul RTV, iar personajul in cauza este faimosul Gigi Becali. Nu este singurul post care a ‘ajutat’ la spalarea la fata a acestui personaj, la martirizarea sa.

Econtext va prezinta parcursul de spalare a imaginii publice a infractorului Gigi Becali. Mai precis, motivele si etapele alese. O prima intrebare ar fi: de ce mai e nevoie de martirizarea lui Becali, odata ce a fost condamnat? Simplu: pentru a inmuia – intimida – influenta o decizie judecatoreasca ce va fi luata pe 14 august. Pe 14 august se judeca recursul privind cererea de intrerupere a pedepsei finantatorului Stelei. Miza uriasa!

Etapele martirizarii

Sase au fost motivele principale exploatate in martirizarea personajului Gigi Becali. Iata care sunt acestea:

1. Becali e familist convins, iubeste familia, copiii.

In sprijinul acestei afirmatii au fost postate si repostate imagini cu familia lui Becali, acasa la Becali, el cu fetele. Postate la infinit. Ideea e clara: familia, care e celula societatii si care induce si fortifica ideea de stabilitate, de constanta, este valoarea suprema pentru finantatorul Stelei.

2. Becali e credincios si smerit, ca majoritatea romanilor.

Imaginile cu Becali sarutand icoane, cu el smerit si in genunchi, cu capul in pamant au fost difuzate obsesiv de catre RTV si alte canale tv. Doua sunt obiectivele urmarite cu difuzarea la infinit a acestor imagini. Primul e ca Becali e crestin ortodox, foarte credincios, la fel ca populatia Romaniei, imbatranita si conservatoare.

Al doilea, mai interesant, e ca Becali e un om smerit, cu capul in pamant, un om care nu poate face rau, un om care, chiar daca ar fi facut vreodata rau, acuma se caieste, care isi pleaca ochii, capul, care depune armele, care se lasa ca un miel la mana si voia celorlalti.

3. Becali e om bun.

Prin toate faptele sale de a-i ajuta pe ceilalti, Becali a ‘dovedit’ ca este un om bun, de partea saracilor, cum nu sunt multi bogati. Mai mult, prin participarea sa directa (prin imaginile de la construirea caselor, cand el impartea alimente), Becali arata ca nu e doar darnic si bun, ci si apropiat de oameni. E la fel ca ei.

4. Becali e rebel, lupta impotriva sistemului.

Becali pare un fel de haiduc, cel putin asa considera multi dintre romani. Mai mult, unii cred ca Becali a fost inchis pentru ca s-a opus sistemului, pentru ca a denuntat ‘erori’ facute de autoritati, mai ales de Traian Basescu. El e un personaj incomod pentru multi dintre politicienii de varf ai Romaniei, asa se considera.

5. Becali respecta legea.

In acelasi timp, desi ‘fire rebela’, se considera ca Becali respecta legea. In acest sens au fost difuzate non-stop imagini cu Becali vorbind la telefon si in care spunea ca el vrea sa respecte legea, ca el vrea sa fie judecat conform legii.

In plus, tot in acelasi video se evidentiaza caracterul smerit, de om care se lasa calcat, desi e cu dreptatea in mana. E o fraza cu Becali vorbind la telefon ce spune asa: “Puteti sa ma injurati cat vreti, sa-mi spuneti orice, dar eu respect legea si vreau ca legea sa se aplice corect pentru mine”.

6. Becali e respectat si ceilalti ii indeplinesc multe dorinte.

La fel, multe imagini cu oameni in ipostaze reverentioase si multe relatari cu Becali respectat in puscarie. Si, aici e detaliul interesant, Becali e atat de respectat, incat ceilalti puscariasi fac tot ce doreste acesta. Cu alte cuvinte, asa ar trebui sa faca si judecatorii, sa-i indeplineasca dorinta de a-i fi intrerupa pedeapsa acestui om bun, calcat in picioare pe nedrept de altii.

CONCLUZIE: Se induce ideea ca Becali e un om bun, credincios, familist, care a fost condamnat cam pe nedrept, fiind un rebel, dar care respecta legea si caruia trebuie sa i se aplice legea si sa-i fie intrerupta pedeapsa.

Aceasta e ideea prin care se incearca spalarea publica, martirizarea lui Becali: prin prezentarea unor valori care apartin majoritatii si care au rol de a inmuia adversitatea fata de acest individ. La fel cum s-a procedat si in cazul lui Miron Cozma, cand i s-a descoperit “latura poetica”, tocmai pentru a slabi adversitatea fata de acest infractor, tocmai pentru a diminua infractiunea si imaginea de infractor.

Bineinteles, imaginile cu Becali injurand ziaristi sau alte actiuni de acest gen nu au fost prezentate. In plus, au fost omise de la prezentare infractiunile de care e acuzat si, in unele cazuri, condamnat.

Fapta

Ce trebuie sa intelegem din toate acestea? In primul rand, ca trasaturile de caracter, actiunile, intentiile lui Gigi Becali, care nu au legatura cu faptele incriminate nu au ce cauta aici. Becali e condamnat pentru anumite fapte, orice altceva nu conteaza. Nu conteaza cum e Becali, ce fel de om e, el e judecat pentru altceva. Pentru infractiuni.

2 comentarii

Aurel Gheorghe 13-08-2013 - 04:37

Becali este Blestemat nu de oamenii ci de Dumnezeu, poate sa faca ori ce ar incerca pina nu va avea grije de ciinii care a zis ca ii omoara Becali ar putea sa si moara in Inchisoare ,Parintele Cleopa care a fost ca un Sfint al Biserici Ortodoxe spune clar cine omoara un ciine este Blestemat de Dumnezeu, chiar in ziua in care a fost condamnat i sa aratat de ce sa dus la Puscarie

As vrea sa va spun ca Blestemul lui Dumnezeu la adus pe Becali in puscarie

Eu îţi spun un lucru: omor 50 de milioane de câini pentru un singur om. Eu îi eutanasiez pe toţi. Şi care-i problema? Pac, pac şi nici nu simte”, a spus Gigi Becali la România TV în urmă cu fix un an (24 mai 2012). Becali a continuat: “Nu le fac niciun adăpost. Dau eu bani să-i dau de mâncare la câine ? Să-l ţin eu pe câinele vagabond în nu-ştiu-ce rezervaţie de câini ? Le dau eu numai otravă şi mor, nu le dau mâncare. (…) Fac adăpost pentru câini, şapte milioane de euro. Nici şapte euro nu dau!”, a tunat Becali în platourile Rtv.Poate “pedeapsa divină” de acum i se trage din tinereţe, având în vedere că Becali a mărturisit că apăra ovinele de câinii care le mușcau. „Băgam furca în el şi cu asta, basta. Care e problema ?

Problema ca Becali daca nu se Spovedeste, uitati mai jos va redau ce zice Parintele Cleopa un om mare a lui Dumnezeu

Judecatile Lui Dumnezeu” – Arhim. Ilie Cleopa (1912-1998)

Am sa va arat acum cum lucreaza Dumnezeu in lume, caci noua ni se pare ca nu dupa vrednicia omului ii da. Oamenii au obiceiul de a se judeca unii pe altii. Mai, de ce ii merge bine aluia care injura, bea, fumeaza, e desfranat si totusi e bogat are copii sanatosi, iar cutare om desi e drept, cuminte, evlavios, ii merge tot rau, ii bolnava sotia, copiii, animalele din ograda… si uite asa judecam noi oamenii…

Fratii mei, sa stiti ca pe doi ii trazneste Dumnezeu, pe doi deodata si pe cel bun si pe cel rau. Oare ce se petrece aici? Cel bun prin aceasta moarte isi gaseste mantuirea iar cel rau ajunge in iad, prin pedeapsa lui Dumnezeu, dupa faptele sale. Dumnezeu face cum stie, cum vrea, dar toate le face bine, Dumnezeu fiind BINELE cel mai mare din lume.

Si va mai spun ca, unul dintre animalele care insotesc pe om,in tot parcursul vietii lui pamintesti este ciinele.Si chiar este animalu dintre toate necuvintatoare cel mai fidel prieten al omului, de unde si zicala,, credincios ca un ciine,atasamentul lui fatza de stapin mergind,dupacum se cunosc numeroase cazurii,pina la jerfa suprema, el moare sa salveze vietile copiilor si al oamenilor.Chiar trebuie sa multumim din suflet lui Dumnezeu pentruca ne-a daruit la facerea lumii si eu va spun ca ce-l ce omoara un ciine ,poarta Blestemul lui Dumnezeu
Arhim. Ilie Cleopa

Redactia s-au cineva care cunoaste familia sa ia legatura cu mine eu il pot salva impreuna cu Parintele din Pipera

Dinu 13-08-2013 - 21:22

Ati amestecat religia, cu cainii, cu Becali, cu oamenii intr-adevar sfinti…A iesit o aiureala ! Becali nu este un sfant! A gresit si poate va mai gresi! Dar fata de adevaratii infractori ai tarii este un mic pacatos ! Ati gasit sa va aratati frustrarile pe acest om . El de bine de rau a ajutat multi oameni cu bani, cu case cu ajutor pentru operatii in tara si in afara ! A inzestrat biserici si alte lacase de cultura. Este adevarat ca de multe ori vorbeste gura fara el…spune multe trasnai.., dar ati observant cum il intarata ziaristii???Cum ii pun in gara raspunsuri aiurite? Cum ii intarata pe adversary lui si apoi ii cer lui replicile…???Si toate astea numai pemtru a alimenta presa noastra de „cancan” tabloide pline si in foame de scandal, pe care de fapt il dorim si multi dintre noi??? De ce e vinovat el , fiind un particular, un afacerist pe banii lui , nu bugetar, nu pe banii statului, ca a cumparat sau a dat la schimb un teren, atat timp cand el urmareste ( pentru ca asta e societatea pe care am vrut-o in decembrie 89…) un profit personal. Vinovati sunt cei care au permis si au facut asta in detrimental statului si pe banii lui! El poate fi judecat pentru alte abateri de la lege , dar nu pentru afacerea asta cu pamnturile. Sunt alti borfasi care au adus prejudice statului si bugetului si nu au patit nimic. Vezi afacerile cu fondurile europene ale pedelistilor…ca sa dau numai un exemplu. Te-ai gasit sa te iei de el ca nu-I plac cainii vagabonzi. Nici mie nu-mi plac, dar tin la cainele care este aprope de om, nu la cel care muscsa oamenii, copiii , batranii din cartierele oraselor noastre. Asa ca mai bine taci si treci sa faci ceva pentru ai lua in grija pe acetsti caini, nu numai cu vorba si scriptura!
Cine esti sa dai cu piatra…Te intreaba Issus …Esti curat sa faci asta ? Te uita in oglinda si apoi….AMIN !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS