Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Şase turişti blocaţi pe Jepii Mici

UPDATE – Şase turişti blocaţi pe Jepii Mici

scris de C.P.
39 afisari

UPDATE – Salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni i-au recuperat, în noaptea de duminică spre luni, pe cei şase turişti care au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi, salvatorii ajutând, de asemenea, o familie cu patru copii care urcase pe platoul Bucegi să ajungă până la Piatra Arsă.

Salvatorii montani i-au recuperat, în noaptea de duminică spre luni, pe cei şase turişti care, duminică seară, au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mici, în timp ce coborau spre staţiunea Buşteni.

Unul dintre ei avea crampe musculare, iar altul suferise o entorsă, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Salvamontiştii i-au coborât pe cei şase până în staţiunea Buşteni.

Tot duminică seară, salvatorii montani din Buşteni au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unei familii cu patru copii, care a urcat pe platoul Bucegi.

Turiştii au plecat către platou târziu şi i-a prins noaptea, ei neputând să mai ajungă până la Piatra Arsă, acolo unde îşi lăsaseră maşina.

Salvamontiştii i-au ajutat pe cei doi adulţi şi şase copii să coboare până la Piatra Arsă, de unde şi-au continuat drumul în siguranţă.

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni, de pe Valea Prahovei, participă  la o acţiune de recuperare a şase turişti care au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi, cel care a sunat după ajutor spunând că doi dintre turişti sunt accidentaţi.

jepii mici salvamont turistiPotrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină, duminică seară, pentru recuperarea a şase turişti care au rămas blocaţi la jumătatea traseului Jepii Mici, din Masivul Bucegi, transmite corespondentul Mrdiafax.

Cel care a sunat după ajutor a spus că grupul de turişti a plecat duminică seară de pe munte, încercând să coboare către staţiunea Buşteni, însă doi dintre ei s-au accidentat şi nu mai pot continua drumul.

Salvatorii montani din Buşteni au participat, de asemenea, duminică, la o acţiune de căutare a planorului care a decolat, joi, de pe aerodromul Ghimbav, din judeţul Braşov, şi care a dispărut. Salvatorii au căutat planorul dispărut în zona Munţilor Baiului, după ce un parapantist a anunţat că a văzut în zona acestor munţi ceva ce părea a fi restul unui aparat de zbor prăbuşit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult