Acasa Actualitate-InternaSocial Scandal la ROMATSA. Generalul Stanciu, la un pas de bătaie cu sindicalistul Diaconu (video)

Scandal la ROMATSA. Generalul Stanciu, la un pas de bătaie cu sindicalistul Diaconu (video)

scris de B.C.R
202 Afisari

Scandal si plangeri penale vineri, la ROMATSA. Seful de sindicat si seful companiei s-au imbrancit si au tipat unul la altul, pe holul cladirii.
scandl_la_romatsa_Altercatia a pornit de la o anexa a planului de management, care este responsabila de dirijarea in siguranta a traficului aerian din Romania.
Sindicalistii cer demisia directorului general si sustin ca sefii companiei nu vor sa le arate planul de mangement, care contine detalii despre programul de restructurari. Directorul Ion Stanciu spune ca din imagini a fost eliminata secventa in care seful de sindicat Florin Diaconu ii smulge din mana documentele. Stanciu a depus o plangere penala, pentru talharie, impotriva liderului de sindicat.
Miercuri, sindicalistii de la ROMATSA au anuntat ca vor declansa greva generala saptamana viitoare, dupa ce pe 15 iulie controlorii de trafic au intrat pentru doua ore in greva de avertisment. „Suntem intr-o situatie exploziva avand in vedere faptul ca absolut toate intelegerile pe care le-am avut, si sunt procese verbale semnate atat de comisia patronatului cat si de cea a sindicatului, nu s-au respectat” declara liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania, Gabriel Tudorache, citat de Agerpres. „In mod cert, inclusiv imaginea ROMATSA va avea de suferit, avand in vedere faptul ca va fi afectat probabil tot traficul din toata Europa de aceasta greva generala. Data trecuta, doar pentru doua ore, traficul a fost perturbat inclusiv pana in Germania”.
Directorul Stanciu sustinea insa, tot miercuri, ca nu exista motive pentru greva. „Am in fata procesul verbal care s-a incheiat, care spune ca din 14 revendicari 12 au fost rezolvate si mai sunt doua. Una dintre ele se refera la noua organigrama a regiei care functioneaza de la 1 martie si care nu este atributul legal al sindicatului si se poate rezolva foarte repede cu legea in fata, iar a doua se poate negocia pentru ca este legata de majorarea salariilor si a veniturilor. Dansii vor sa marim numai la o parte, iar noi vrem sa marim la toata lumea in raport cu inflatia. Dar aici cred ca se poate negocia. Este falsa insa problema ca cineva le-a inchis usa in nas si nu negociaza cu dumnealor”, a spus Stanciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult