Acasa Actualitate-InternaSocial Scandal la sesiunea a II-a de Bacalaureat: Mitǎ și candidați eliminați

Scandal la sesiunea a II-a de Bacalaureat: Mitǎ și candidați eliminați

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

La proba scrisă de Limba şi literatura română, desfăşurată luni, 26 august, în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013, au fost sesizate mai multe nereguli.

Bacalaureat 2013

Scandal la sesiunea a II-a de Bacalaureat: Mitǎ și candidați eliminați

Pentru 12 dintre candidaţii înscrişi a fost necesară utilizarea subiectelor de rezervă, în timp ce 124 de candidaţi au fost eliminaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare şi dispozitive electronice, interzise în săli pe durata desfăşurării probei. Cei mai mulţi dintre candidaţii eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (10), respectiv judeţul Constanţa (15), unde o elevă, eliminată din examen pentru fraudă, a declarat inspectorilor şcolari că a dat bani pentru a putea promova examenul. Potrivit mediafax, cazul a fost înaintat Poliţiei Constanţa de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013 continuă marţi cu disciplina Limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc miercuri, iar cea la alegere a profilului şi specializării, vineri.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

1 comentariu

UnUL 28-08-2013 - 07:35

Proști, proști, dar la furat se pricep. Nu prea bine, totuși, căci altfel nu erau prinși.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult