Acasa Actualitate-InternaSocial Scandalul cărţilor de muncă. Scanarea sufocă Pensiile

Scandalul cărţilor de muncă. Scanarea sufocă Pensiile

scris de Ziua Veche
24 afisari

Casa de Pensii Bucureşti este blocată. Cărţile de muncă aşteaptă în stive până la tavan să fie scanate, dar operaţiunea a fost sistată. Mii de oameni afectaţi.

Casele de pensii sunt sufocate de scanareUltimul termen de predare a cărţilor de muncă pentru a fi scanate a fost 30 noiembrie 2010. Ce fac însă cei care nu şi-au depus cărţile la termen? Se va anunţa un nou termen? Vor fi amendaţi întârziaţii?

Nimeni nu ştie nimic. “O să se anunţe. Mai întrebaţi!…”

Mai mult, cărţile de muncă depuse în termenul legal nu mai au loc unde să fie depozitate. Potrivit surselor Ziuaveche, la arhivă şi peste tot unde s-a găsit loc, până şi în sala de consiliu, stivele de cărţi de muncă nescanate ajung până la tavan.

Procesul de scanare este sistat temporar. Casa de Pensii nu mai face faţă volumului. Mulţi oameni vin la termenul anunţat să-şi ridice cărţile scanate, dar sunt trimişi acasă, fără a li se da vreun termen precis.

“Mai întrebaţi!…”

Potrivit legii, începând cu decembrie 2010, recunoaşterea vechimii, pentru cei ale căror cărţi de muncă nu au fost scanate se poate face numai în instanţă. Cu alte cuvinte, ei trebuie să deschidă acţiune juridică, cu toată tevatura care decurge dintr-un proces în toată regula.

“Va ieşi un scandal monstru”, spun sursele noastre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult