Acasa Actualitate-InternaSocial Schengen: O delegaţie a PE vine în România şi Bulgaria

Schengen: O delegaţie a PE vine în România şi Bulgaria

scris de M.A.
12 afisari

O delegaţie a Parlamentului European va efectua o vizită oficială în România şi Bulgaria, în perioada 22-26 februarie, pentru a vedea gradul la care s-a ajuns privind accederea în zona Schengen, a declarat luni, pentru Agerpres, europarlamentarul PSD Ioan Enciu.

Indicator schengen

Potrivit eurodeputatului social-democrat, vizita în cele două ţări se realizează la invitaţia ministerelor de interne român şi bulgar. Din delegaţia PE vor face parte Carlos Coelho, raportorul principal pe chestiunea Schengen în Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi raportorii din umbră din partea grupurilor politice. Europarlamentul PSD a mai spus că, în urma acestei vizite, va fi întocmit un raport intern al Comisiei LIBE adresat PE, „care să demonstreze că se pot obţine informaţiile reale de la faţa locului şi fără ajutorul CE”.

Delegaţia PE va mai vizita în România sediul SCOMAR (proiect de monitorizare şi control a coastei Mării Negre), terminalul Schengen din cadrul aeroportului internaţional „Henri Coandă”, punctul de trecere a frontierei de la Sculeni. De asemenea, eurodeputaţii vor avea o întâlnire cu conducerea Departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

1 comentariu

Viorica Ianc 23-02-2011 - 04:39

Mai sunt sanse pentru MARTIE anul asta ?
Sau, anul asta ?
Si mie mi-ar fi adus ceva inlezniri.
LIBE

Mai pun o vocala… liebe ! Nici o legatura cu shengen, nah Ja ! …o litera…
schengen. De unde ii tableta asta de localitate ? Ruginita poa`sa fie din fosta DDR.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult