Acasa Actualitate-InternaSocial ŞCOLILE ÎNCHISE şi joi, în Bucureşti şi alte 13 judeţe

ŞCOLILE ÎNCHISE şi joi, în Bucureşti şi alte 13 judeţe

scris de C.S.
7 afisari

UPDATE: Şcolile rămân închise şi joi în Capitală, a anunţat Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Unităţile de învăţământ vor fi închise şi în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti anunţase anterior că joi vor fi reluate cursurile în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal în Capitală.

Cursurile vor fi reluate joi, în Capitală.

Şcolile şi grădiniţele din judeţele aflate sub cod portocaliu sau roşu au fost închise luni, marţi şi miercuri, din cauza vremii nefavorabile. Aceasta este ultima săptămână de şcoală din semestrul I, vacanţa intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de viscol pentru judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, valabilă de la ora 15:00 la ora 22:00. Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Argeş şi Dâmboviţa sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.

Cursurile în unităţile de învăţământ din judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea rămân suspendate, joi, pentru a patra zi consecutiv, din cauza ninsorilor şi a viscolului. În Ialomiţa vor funcţiona, la solicitarea părinţilor, doar grădiniţele cu program prelungit, la fel ca şi zilele trecute.

3 comentarii

digital 30-01-2014 - 00:02

așa e bă purcescu-găozian, eram alimentați cu gaz de la primul găozar al țării !

Pungescu Gazian 30-01-2014 - 04:48

Asculta usl-ist inversunat in rautati pesedistice, se vede clar ca prea-măreţul tau neo-nastasele Ponta a copiat la stiinte umane si nicidecum la stiintele fizico-chimice.

Pai sa vedem:
1. – iulie, august septembrie – foarte calde – pui airconditioner-ul in priza
2. – decembrie, ianuarie, februarie – foarte reci – pui caloriferul in priza

De ce nu da o lege pe proprie raspundere, si anume: „in 2014 calendarul anului va fi : Iulie, Februarie, August, Aprilie, Mai, Iunie, Decembrie, si asa mai departe intercaland o luna rece cu una calda. Temperatura medie va fi tot aia, dar ciu-ciu zapada, plus toata economia de energie.

Nu are Ponta asta stofa de nici juma de presedinte, pai daca nu e eficient cu energia, dupa cum s-a si vazut, altfel cum?

Tache 30-01-2014 - 09:51

Se spune că numărul de maşini a crescut simţitor în comparație cu perioada Ceauşescu. Este corect, însă nu se specifică de ce numărul de utilaje de deszăpezire nu a crescut în mod corespunzător. La capitolul „gestiunea resurselor”, stafia lui Ceauşescu îi bate fără drept de apel pe diriguitorii de astăzi. Se spune că Ceauşescu avea posibilitatea să utilizeze armata, dar utilizarea armatei nu este un know-how ceauşist, ci o practică internaţională. Dacă armata de astăzi nu poate face ceea ce făcea armata lui Ceauşescu, însemnă că „standardele NATO” nu reprezintă un progres din perspectiva utilităţii practice. Se spune că numărul maşinilor a crescut, dar infrastructura a rămas la fel, ceea ce îngreunează deszăpezirea. Argumentul este, în fond corect, dar totodată este şi o constatare a faptului că economia de piaţă dintr-o ţară membră a Uniunii Europene nu a reuşit să dezvolte o infrastructură capabilă să asigure funcţionarea ţării pe timp de iarnă. Dacă nici asta nu este un semn clar al impotenţei sistemului politic şi economic, atunci este greu de înţeles ce ar putea constitui un astfel de semn. Merită făcută şi o precizare de ordin meteorologic. Experienţa Rusiei, Canadei, ţărilor scandinave şi a multor ţări din Uniunea Europeană arată că perioade de ger şi viscol nu trebuie să fie tratate ca nişte fenomene apocaliptice, care blochează viaţa normală a unei ţări întregi. Ideea că iarna este echivalentul unui colaps total este pur ţi simplu stupidă.

Istoria arată că un stat incapabil să gestioneze situaţiile de urgenţă provocate de fenomene naturale este un stat ineficient. Iarna anului 2014 a demonstrat că actuala formă a statului român este caracterizată de o impotenţă totală. Cetăţeanul de rând trebuie să înţeleagă că în cazul unei calamităţi naturale (cutremur, inundaţie, secetă etc.) sau în cazul unei crize de ordin social sau politic (insurgenţă, război etc.) statul nu-l va putea apăra, mai ales în condiţiile în care statul este efectiv îngenunchiat de câteva zile cu ger de -25 de grade. Concluziile se impun de la sine. Cetăţenii au de ales între participare activă în schimbarea clasei politice sau trebuie să înveţe să supravieţuiască pe cont propriu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult