Acasa Actualitate-InternaSocial Se anunţă un cutremur din Vrancea

Se anunţă un cutremur din Vrancea

scris de D.P.
5 afisari

Un cutremur s-ar putea produce marţi sau miercuri, în zona Vrancea. Declaraţia a fost făcută de Toader Victorin, şeful laboratorului de avertizare seismică de la Institutul român de Seismologie Aplicată.

seismograf

foto: realitatea.net

„Există o perturbaţie în seimicitatea vrânceană începând cu luna noiembrie, un ritm intens faţa de perioada anterioară.

Ne duce cu gândul la un nivel seismic mai important, un maxim de 5,3 pe scara Richter.

Zilele astea sunt critice. Azi şi mâine (marţi şi miercuri- n.r.) sunt zile favorabile pentru altfel de cutremur care e mic, dar se simte”, a declarat la Realitatea Tv, Toader Victorin.

2 comentarii

Didos 22-03-2011 - 17:19

Marii nostri specialisti in fizica pamantului incearca sa ne induca in capete ideia ca micile cutremure , dese, duc la detensionarea presiunilor dintre cele doua placi tectonice active in tara noasra. Eu ca un nespecialist zic: in Japonia sunt zilnic cateva sute de mici cutremure pe zi; de ce a avut loc atunci un cutremur de 9 grade? Acolo nu s-au detensionat placile tectonice ? Sunt acolo valabile alte legi ale fizicii scoartei terestre ? In situatia asta eu stiu ca un cutremur major este iminent in Romania ,nu stiu cand va fi, iar pe specialistii nostrii nu ii cred !

spy 23-03-2011 - 12:23

@ Didos: pai e mai mare tensiunea si din 26 februarie pina in 9 martie de-abia au fost vreo 4 cutremure in zona respectiva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult