Acasa rss 1asig Se circulă pe Transalpina pe propria răspundere

Se circulă pe Transalpina pe propria răspundere

scris de C.F.V.
11 afisari

Dacă în urmă cu o săptămână şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) declara că circulaţia pe Transalpina este închisă şi că şoferii pot risca chiar şi amenzi, pentru că drumul nu a fost preluat de la constructor şi că nu prezintă elemente de siguranţă,zilele trecute, autorităţile judeţene au precizat că pe cel mai înalt drum din ţară se circulă şi au vrut să demonstreze chiar ele lucrul acesta.

„Cu preşedinta Federaţiei de Promovare a Turismului Românesc o să mergem pe Transalpina pentru a demonstra că se circulă ca şi anul trecut“, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, a anunţat că a purtat discuţii cu directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), cu care a stabilit trimiterea unei echipe pe DN67C Transalpina, care va marca zonele cu probleme.

El a afirmat că oricine circulă pe tronsonul închis al Transalpinei, situat între Rânca şi Obârşia Lotrului, o face pe propria răspundere. „Cunosc problema legată de Transalpina, chiar am avut discuţii  (vineri dimineaţă n.r.) cu directorul CNADNR, am stabilit ca acesta să trimită o echipă în teritoriu şi să marcheze cele 4-5 zone care sunt cu probleme. Ne preocupă bineînţeles siguranţa rutieră, în aceeaşi măsură ne preocupă şi proprietarii de pensiuni şi oamenii care desfăşoară activităţi de turism în zonă“, a precizat Florin Jianu.

Ministrul a adăugat „CNADNR o să trimită o echipă să marcheze acele zone. Până la Rânca se circulă fără niciun fel de restricţie, dincolo de Rânca drumul este declarat închis, subliniez acest lucru că oricine vrea să circule circulă pe propria răspundere, dar am putut să obţinem acest lucru ca domnul director să meargă acolo să marcheze aceste zone. Am vizitat zona Rânca de mai multe ori, este o zonă în dezvoltare, o zonă frumoasă, atractivă, care atrage turişti nu numai din regiune, ci din toată ţara“.

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat luni, la Rânca, că sectorul de drum aparţinând DN67C Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului este închis circulaţiei din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi neasigurarea condiţiilor de siguranţă.

1 comentariu

MI-5 07-07-2014 - 20:37

Cine este vinovat de nefinaliyarea lucrarilor?
Nu cumva tocmai acest director Narcis Neaga?

Cam multi hoti pe la cnadnr.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult