Acasa Actualitate-InternaSocial Se deblochează încă 2500 de posturi în sănătate

Se deblochează încă 2500 de posturi în sănătate

scris de D.S.S.
0 afisari

Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, speră ca în sistemul de sănătate să mai fie deblocate 2.500 de posturi, pe lângă cele 500 deblocate deja, astfel încât să se acopere necesarul de 3.000 de posturi.

Vasile Cepoi: Noua lege a sanatatii gata pana la sfarsitul anului (foto:oradeiasi.oradestiri.ro)

Am deblocat 500 de posturi. După ce se finalizează calculele cu creşterea cheltuielilor salariale prin această creştere de 8% şi după ce avem o nouă evaluare a FMI, vom reveni asupra acestei probleme încercând să mai deblocăm un număr de posturi. Sunt 45.000 de posturi vacante în sistemul de sănătate, 21.000 s-au vacantat după blocarea posturilor, nevoia strict necesară, acută este de 3.000 de posturi. Am deblocat 500, sper să mai deblocăm 2.500‘, a afirmat Vasile Cepoi.

El a adăugat însă că problema deblocării posturilor nu ţine de legea sănătăţii, ci de ‘economia naţională şi de condiţionalităţile financiare pe care le avem cu instituţiile financiare internaţionale’. Ministrul Vasile Cepoi şi echipa sa s-au întâlnit, luni, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, cu profesionişti din sistemul medical, reprezentanţi ai ONG-urilor, pentru a discuta elaborarea noii legi a sănătăţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult