Acasa Actualitate-InternaSocial Se dublează alocaţia pentru copii

Se dublează alocaţia pentru copii

scris de R. C.P.
141 Afisari

Deputaţii au aprobat, miercuri, majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.
alocatie copiiParlamentarii din Camera Deputatilor au votat miercuri „pentru” dublarea alocatilor pentru copii, dupa ce marti, colegii lor din Comisia pentru Munca si Protectie Sociala au respins acest proiect.
Astfel, conform proiectului aprobat miercuri, alocatia pentru copii se majoreaza de la 42 de lei la 84 de lei.
Organizatia Salvati Copiii Romania considera ca alocatia de stat, acordata in prezent copiilor care au implinit 2 ani, reprezinta o suma de bani (42 de lei, respectiv 84 lei pentru copilul cu dizabilitati) nesemnificativa pentru familie, neputand constitui un sprijin pentru parinti in asigurarea drepturilor fundamentale ale copilului lor. „Doar prin economisirea pentru 20 de luni a alocatiei se poate ajunge la valoarea unui salariu minim pe economie”.
Conform sursei citate, in Romania sunt 3.742.418 de copii, la o populatie de 19.947.311, procentul copiilor in risc de saracie si excluziune sociala fiind de 48,5% – pe locul doi in Uniunea Europeana, dupa Bulgaria 51,5%, dar la mare distanta de media europeana 27,7% (conform Eurostat).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS