Acasa Actualitate-InternaSocial Se lanseaza primul proiect dedicat invatarii permanente

Se lanseaza primul proiect dedicat invatarii permanente

scris de Ziua Veche
3 afisari

Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente si partenerii sai organizeaza marti, 30 martie, ora 09.30, la Ramada Park Hotel din Bucuresti, conferinta de lansare a primului proiect la nivel national dedicat invatarii permanente.


Cele mai recente statistici situeaza rata de parasire timpurie a sistemului de educatie in jurul valorii de 19%, sub nivelul celor mai multe dintre statele UE. Intrebarile privind educatia ca garantie a unei dezvoltari sanatoase a societatii trebuie sa adreseze atat situatia furnizorilor de educatie, a profesorilor, cat si situatia calitatii si diversitatii educatiei in sine, a accesibilitatii acesteia pentru beneficiarii sai, de-a lungul intregii vieti.
Invatarea permanenta este un concept relativ nefamiliar mentalitatii romanesti traditionale. Mai ales insa intr-un moment de dificultate socio-economica, ea este atat o necesitate cat si o responsabilitate pentru mentinerea competitivitatii individuale, mai ales in randul grupurilor sociale cu risc crescut pe piata muncii”, se arata intr-in comunicat al organizatorilor.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult