Acasa Actualitate-InternaSocial Se pregăteşte greva la Metrou

Se pregăteşte greva la Metrou

scris de Ziua Veche
2 afisari

Luna decembrie poate aduce o nouă grevă la metrou, dacă proiectul de buget va consemna diminuarea cheltuielilor cu salariile, respectiv dacă le va fi redus sporul pentru condiţii speciale de muncă.

Conform preşedintelui Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi, conflictul de muncă va fi declanşat la jumătatea lunii noiembrie, după stabilirea bugetului pe 2011.

„Nu suntem de acord cu diminuarea drepturilor constituţionale şi legale ale salariaţilor Metrorex. În aceste condiţii vom participa la acţiunile confederaţiilor sindicale, iar dacă ni se vor reduce drepturile salariale vom riposta prin declanşarea conflictului de muncă”, a spus Rădoi.

Rădoi a specificat că sporurile pentru condiţii speciale reprezintă 25% din salariu pentru cei 4.300 de angajaţi Metrorex care lucrează în exploatare şi pentru cei 480 de la Alstom. Potrivit liderului sindical, la Metrorex este o lipsă de personal de aproximativ 500 de angajaţi, în condiţiile în care numărul de călători a crescut şi s-au mai dat în exploatare patru noi staţii.

0 comentariu

ISAF 28-07-2010 - 15:02

Ati uitat sa spuneti ca filmele sunt contracost. 1 euro bucata. Cred ca o sa fie o mare victorie impotriva pirateriei.

marius 28-07-2010 - 15:10

Bine ca esti tu destept. Ai fi vrut sa fie moca?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult