Acasa Actualitate-InternaSocial Se răceşte vremea.Vezi prognoza meteo

Se răceşte vremea.Vezi prognoza meteo

scris de Z.V.
3 afisari

Duminică, vântul se linişteşte. Temperatura aerului însă, se va situa sub valorile normale ale datei din calendar duminică şi luni. Ninsorile sunt slabe şi preferă sud-vestul şi sudul ţării. Avansul spre sud al aerului rece se opreşte în zilele următoare şi începând de marţi, masa de aer iese din ţară. Vremea se va încălzi uşor, dar numai cât să intre în limite normale pentru această dată.

vine frigulDuminică procesul de răcire continuă, spun meteorologii, deşi aspectul vremii va fi unul în general frumos. Scad semnificativ maximele şi în partea de sud a României, astfel că valorile de temperatură la nivelul întregii ţări vor fi cuprinse între minus 2 şi plus 6 grade. Unele înnorări mai sunt posibile la începutul zilei în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali, unde izolat va mai fulgui. Vântul pierde din putere, suflă slab până la moderat, dar mai are unele intensificări la munte şi pe arii restrânse în regiunile estice.

În Capitală, dimineaţa va fi una rece, cu doar minus 6 grade în termometre. Soarele însă va fi activ chiar de la începutul zilei şi până la amiază ridică mercurul în termometre la 4, poate chiar 5 grade. Şi vântul se va domoli duminică în Bucureşti. Presiunea atmosferică scade uşor de la 745 mm coloană de mercur.

La munte, duminică vremea va fi rece, dar frumoasă în aproape toate masivele. La începutul zilei norii mai lasă câţiva fulgi de zăpadă în Carpaţii Orientali. Către seară însă, norii strâng rândurile şi în Munţii Banatului şi peste vestul Carpaţilor Meridionali, unde local va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante comparativ cu valorile înregistrate ieri.

Chiar dacă a mai nins la munte, schiorii nu se pot bucura de la pârtii. La Vârfu Omu şi la Bâlea Lac, deşi stratul de zăpadă atinge 84-98 de centimetri, iar condiţiile de schi sunt bune, riscul de avalanşă este însemnat. Şi, unde nu există risc de avalanşă, cum e cazul la Arieşeni sau Predeal, zăpada nu mai trece de 17-20 de centimetri grosime pe pârtii. Ceva mai multă zăpadă este la Sinaia, cu 21 centimetri şi la Postăvaru, cu 15 centimetri.

Răcirea vremii continuă şi în regiunile din interiorul arcului Carpatic. Temperatura aerului scade simţitor în Banat şi în Crişana, unde sâmbătă la amiază încă mai erau 7-8 grade. Meteorologii prognozează 4 grade în Timişoara, 3 la Arad, 2 la Oradea, în jur de zero grade la Baia Mare, Cluj, Sibiu, Braşov. Dar va fi soare şi vântul cel mult moderat.

În sud se răceşte semnificativ, deşi vremea va fi predominant frumoasă şi vântul va scădea în intensitate. Maximele pierd în unele locuri chiar şi 10 grade comparativ cu cele de ieri, şi se apropie de valorile medii normale. Vor fi 7 grade la Drobeta, 5 la Craiova, 4 la Rm Vâlcea, 6 la Giurgiu şi 4 în Buzău. Doar în Bărăgan vântul va mai avea unele intensificări.

Răcirea începută sâmbătă în nordul Dobrogei continuă duminică în toată regiunea. 4-5 grade sunt prognozate la amiază, şi doar câţiva nori pe cer. Vântul mai trece din când în când de moderat pe litoral. S-a răcit şi în Moldova, încât valorile termice de la amiază sunt comparabile cu cele de ieri: minus 1 grad la Suceava, 1 la Iaşi, 2 în Bacău, 3 la Galaţi. Mai bate şi vântul, iar în nordul regiunii, în prima parte a zilei, izolat va mai fulgui.

Luni, vremea va fi rece pentru această dată. Dimineaţa se întoarce gerul în nordul şi centrul ţării. Minus 15, minus 16 grade sunt aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei. Maximele sunt şi ele modeste, predominant negative, până la minus3, minus 4 grade în nord şi centru, şi pozitive, dar nu mai mari de 4 grade în restul ţării. Vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, local în Oltenia şi în Banat şi izolat în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe crestele montane.

În Capitală va fi frig, iar cerul va fi predominant noros, cu probabilitatea redusă de ninsoare. Doar 2 grade vor fi la amiază.

Marţi vremea rămâne rece pentru această dată. În sud-vestul şi sudul ţării izolat va ninge slab. Vântul mai are intensificări în zona montană. Temperaturile maxime, o idee mai mici decât luni, vor fi cuprinse între minus 4 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2, 3 grade în sud-vest.

În Capitală nu scăpăm de frig şi nici de nori marţi, dar există o mică probabilitate să iasă şi soarele pentru puţin timp. Minus 5 grade vor fi dimineaţă, şi doar 1 grad la amiază.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult