Acasa Actualitate-InternaSocial Se reia licitația pentru centura Brașov, pe tronsonul DN1 – DN11

Se reia licitația pentru centura Brașov, pe tronsonul DN1 – DN11

scris de G. D.
11 afisari

CNADNR va relua licitaţia pentru construcția tronsonului I al centurii Braşov, după ce contractul anterior cu Alpine Bau a fost reziliat, în urma falimentului firmei austriece.

Proiect Centura Brașov

Proiect Centura Brașov

Tronsonul are o lungime de 7,29 kilometri, iar lucrările au o valoare estimată cuprinsă între 109,5 milioane lei (24,4 milioane euro) şi 117,4 milioane lei (26,1 milioane euro).

Construcția tronsonului variantei ocolitoare a orașului Brașov se afla într-un stadiu de finalizare de 56% la momentul rezilierii contractului cu Alpine Bau.

Anunțul de participare făcut public de CNADNR prevede un termen de finalizare de trei ani de la data atribuirii, ceea ce înseamnă că centura va fi gata cel mai devreme în 2017.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 februarie, iar modalitatea de atribuire este licitația deschisă, criteriul de bază fiind prețul cel mai mic.

Centura ocolitoare a orașului Brașov cu profil de autostradă este, de fapt, o jumătate de centură, deoarece va ocoli orașul doar prin partea de nord a acestuia. Actuala centură, parțială, aflată în exploatare nu are profil de autostradă și se va transforma într-o șosea după finalizarea proiectului. Proiectul cu profil de autostradă al centurii Brașov este împărțit în trei tronsoane, din care tronsonul III a fost deschis circulației în decembrie 2013. Tronsonul al doilea va fi realizat prin lărgirea actualei șosele între DN11 și DN13, aflându-se de asemenea în procedură de licitație, iar tronsonul I va porni din actuala intersecție cu DN1.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult