Acasa Actualitate-InternaSocial Se scumpesc anvelopele de iarnă!

Se scumpesc anvelopele de iarnă!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Centrele care vând anvelope noi au început să crească preţurile, iar depozitele de cauciucuri second hand se aşteptă la dublarea vânzărilor, ca efect al anunţului privind obligativitatea echipării maşinii cu anvelope de iarnă.


„Firma nostră vinde şi anvelope noi şi uzate. Deja se simte efectul deciziei autorităţilor de a obliga şoferii să echipeze maşina pentru iarnă. Avem din ce în ce mai mulţi clienţi şi vom creşte preţurile anvelopelor noi cu 2-3%. Cauciucurile second hand vor rămâne cu preţurile neschimbate, insă pe acest segment ne aşteptăm la dublarea comenzilor”, a spus administratorul unui depozit de anvelope din Bucureşti, citat de Mediafax.

La dublarea comenzilor se aşteptă şi reprezentantul unui centru de anvelope second hand din Craiova, care spune că numărul clienţilor se va creşte considerabil pentru că mulţi conducători auto preferă să cumpere cauciucuri uzate: „Achiziţia de anvelope second hand este o afacere pentru client, pentru că preţul poate scădea până la un sfert din valoarea cauciucului nou. Pentru doar câteva luni de sezon rece, clientul preferă să cumpere cauciucuri uzate. În ceea ce priveşte asigurarea stocurilor, nu ne facem probleme, o comandă de import poate să fie onorată în 24 de ore”.

Reprezentanţii magazinelor care au doar anvelope noi afirmă că până şi clienţi „tradiţionali” se orientează către achiziţia de articole second hand.

„M-au sunat clienţi vechi, care cumpără de la mine de 15 ani, şi m-au întrebat dacă nu am la vânzare şi cauciucuri uzate. Acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum”, a afirmat proprietarul unui magazin din Târgu Mureş.

Cu toate că este mai accesibilă, echiparea maşinii cu anvelope uzate implică riscuri, avertizează directorul Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

„Este foarte periculos să achiziţionezi anvelope second hand. În primul rând, nu cunoşti istoricul cauciucurilor, maşina care le-a rulat ar fi putut să aibă defecţiuni la direcţie, iar acest lucru poate afecta aderenţa. Sau anvelopele pot fi vechi, ceea ce sporeşte pericolul unei explozii. Trebuie adăugat şi faptul că anvelopele uzate nu au garanţie”, a afirmat Muntean.

El a spus că preţul mediu pentru achiziţia şi montarea cauciucurilor noi şi echilibrarea roţilor este de 900 – 1.000 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult