Acasa Actualitate-InternaSocial Se scumpesc biletele de tren si metrou

Se scumpesc biletele de tren si metrou

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Biletele de tren si metrou se vor scumpi in septembrie cu 8-9 la suta, respectiv cu 10 – 11 la suta, dupa ce conducerile CFR Calatori si Metrorex au cerut in repetate randuri cresterea tarifelor pentru echilibrarea bugetelor, transmite Agerpres.


Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat recent ca planul de restructurare a companiilor de cale ferata nu prevede doar disponibilizari de personal, ci si reorganizari si cresterea veniturilor prin majorari de tarife, nivelurile propuse fiind de 8-9 la suta la CFR Calatori si 10-11 la suta la Metrorex. „Am facut propuneri pentru majorarea tarifelor cu 8-9 la suta la CFR Calatori si cu 10-11 la suta la Metrorex. Hotararile de Guvern sunt facute, urmeaza ca Guvernul sa ia o decizie”, a spus ministrul Transporturilor.

Hotararile de Guvern de majorare a tarifelor la CFR Calatori si Metrorex vor intra spre aprobare cel mai probabil in sedinta de miercuri a Executivului, potrivit reprezentantilor celor doua companii. CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007. In cazul metroului, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat in urma cu mai mult de un an, in mai 2009, cu sapte la suta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult