Acasa Actualitate-InternaSocial Se strânge laţul în jurul lui Lăscărică. Plângere penală pentru Secţia de Arşi

Se strânge laţul în jurul lui Lăscărică. Plângere penală pentru Secţia de Arşi

scris de A.B.
18 afisari

Corpul de control al prim-ministrului vrea să depună plângere penală împotriva Spitalului Floreasca, acuzând un posibil fals în declaraţii în legătură cu funcţionarea Secţiei de Arşi, au declarat joi pentru News.ro surse guvernamentale.

Dr. Ioan Lascar

Dr. Ioan Lascar

Potrivit unosr surse neoficiale, Corpul de control al premierului îl va trage la răspunde şi pe doctorul Ioan Lascăr,  şeful Secţiei Clinica Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva. Acesta are în coordonare şi unitatea de arşi.
Pe 21 aprilie 2016, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu l-a demis pe managerul interimar al Spitalului de Urgenţă Foreasca, doctorul Nicuşor Louchi, pe motiv că Unitatea de Arşi de la Spitalul Floreasca, deşi inaugurată, nu era complet operaţională. În prezent, director interimar a fost numit Sorin Păun, fostul director medical al unităţii sanitare. „Doctorul Louchi a fost demis în această dimineaţă după ce ministrul Sănătăţii s-a dus la Spitalul Floreasca pentru a vedea cum funcţionează Unitatea de Arşi despre care conducerea spitalului spunea ieri că este funcţională. În realitate, nu este aşa, pentru că, pe lângă faptul că niciun medic nu se afla în momentul vizitei ministrului acolo, camera pentru oxigenoterapie hiperbară nu funcţionează nici ea. Astfel, în eventualitatea în care ne-am mai confrunta cu o tragedie precum cea de la Colectiv, nu îţi preia nimeni pacienţii”, a explicat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. De altfel, aceasta a arătat că medicii şi asistentele angajate în Unitatea de Arsuri s-au şcolit pe banii Ministerului Sănătăţii şi ai Băncii Mondiale în Franţa, promisiunea făcută de Ioan Lascar după tragedia Colectiv  fiind aceea că în cel mult trei luni Unitatea va deveni funcţională. „Chiar cred că nu am forţat pe nimeni să fac imposibilul, aşa mi s-a spus atunci, că în trei luni se rezolvă problema”, a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu. Doctorul Nicuşor Louchi era şeful Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din decembrie 2015, după ce Radu Macovei, fostul manager, a demisionat din funcţie.

Unitatea de Arşi, inaugurată de trei ori – Minciuni pe banda rulanta

Profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Arsuri de la Spitalul Floreasca, a declarat că unitatea şi-a început activitatea, după ce personalul medical a fost instruit în Franţa. „Acum avem 12 persoane care se instruiesc la Paris, Bordeaux şi Lille. Ultima echipă, adică alţi opt, vor fi la Bordeaux şi Lille. Acum, secţia pentru mari arşi este funcţională, are şase paturi, în loc de cinci, câte au fost prevăzute iniţial. Nu avem pacienţi încă. Internarea în această secţie se face aşa cum este în toată lumea, după criterii foarte bine stabilite, trecute într-o listă cu caracter de lege pentru personal”, a explicat profesorul Ioan Lascăr. Medicul a mai spus că secţia este folosită doar pentru bolnavii arşi grav, fiind estimate, la nivel naţional, aproximativ 200 de cazuri pe an. Următoarele unităţi de genul celei care funcţionează la Floreasca ar urma să fie înfiinţate la Iaşi, Târgu Mureş, Cluj şi Craiova, care vor fi spitale regionale.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult