Acasa Actualitate-InternaSocial Secţia de arşi l-a ars pe managerul Spitalului Floreasca. Urmează Lăscărică

Secţia de arşi l-a ars pe managerul Spitalului Floreasca. Urmează Lăscărică

scris de Șt. C
10 afisari

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cădariu, l-a demis joi pe directrorul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi. În locul acestuia a fost numit, interimar, Sorin Păun. 

sectie arsi floreascaMinistrul a fost în inspecţie la Floreasca, la unitatea de arşi, care nu a putut fi folosită după tragedia din Colectiv.

„Am venit să verific personal ceea ce se anunțase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în țară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici și nu cred că acesta este scopul de a anunța triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiții pe care românii le fac din banii lor bani față de care suntem responsabili. Barocamera nu funcționează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituției”, a spus ministrul.

Angajaţii secţiei nu erau la muncă, iar echipamentele nu erau funcţionale. „Este absolut revoltător că o astfel de unitate nu este deschisă nici acum, la şase luni după tragedia din Colectiv”, a declarat ministrul. Acesta a mai afirmat că a primit explicaţii „abracadabrante” despre situaţia unităţii de arşi.

„Din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcțional acest bloc în totalitate. Ministerul Sănătății a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă — lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Bancă Mondială am reușit să trimitem oameni la specializare în Franța”, a completat demnitarul.

O altă neregulă constatată joi de ministru la Spitalul Floreasca a fost aceea că personalul angajat al unității speciale de arși grav nu era la serviciu.

„Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate față de concetățenii noștri, cred că afirmațiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp, această mare investiție să poată să fie funcțională”, a declarat ministrul.

Inspecţia ministrului la Floreasca a venit la doar o zi după ce spitalul anunţa, într-un comunicat de presă, că unitatea de arşi a devenit „operațională la nivelul standardelor impuse de exigențele internaționale”.

Unitatea a fost inaugurată oficial cu mare fapt, în aprilie 2015, însă după tragedia din Colectiv s-a aflat că aceasta nu poate fi folosită.

Potrivit unosr surse neoficiale, ministrul Patriciu Achimaş-Cădariu îl va trage la răspunde şi pe doctorul Ioan Lascăr,  şeful Secţiei Clinica Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva. Acesta are în coordonare şi unitatea de arşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult