Acasa Actualitate-InternaSocial Securitatea în şcoli. Elevii vor fi controlaţi în ghiozdane

Securitatea în şcoli. Elevii vor fi controlaţi în ghiozdane

scris de L.M.
4 afisari

După pază şi camere video, din toamnă urmează controalele în ghiozdane. Primele şcoli care introduc acest sistem sunt cele din Capitală.

Securitatea în şcoli. Elevii vor fi controlaţi în ghiozdane

Securitatea în şcoli. Elevii vor fi controlaţi în ghiozdane

„Posibilitatea ca la intrarea în unitatea de învăţământ, prin sondaj, să poată fi examinată servieta copilului astfel încât să nu fie introduse anumite tipuri de obiecte în unitatea de învăţământ care după aceea pot sta la baza unor incidente de o gravitate mai mare”, a declarat Constantin Trăistaru, inspector şef ISMB, scrie securityportal.ro. Mai exact agenţii de pază vor căuta în ghiozdane arme, cuţite, bricege, dar şi băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise. Numai în Capitală, 5% dintre şcoli prezintă un risc crescut de infracţionalitate. „Avem echipe mobile de intervenţie pentru a interveni în timp oportun acolo unde apar evenimente şi vom avea în atenţie acele şcoli cunoscute de către noi cu un grad ridicat de risc. Aceste şcoli vor fi supravegheate în mod deosebit de către efectivele de jandarmi ale municipiului Bucureşti”, a precizat Viorel Daskălu, director general Jandarmeria Capitalei.

Referitor la creşterea gradului de siguranţă a preşcolarilor/elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, peste jumătate din aceste unităţi îşi asigură paza cu firme de pază specializate, circa două cincimi în regim mixt, iar restul funcţionează cu pază proprie.

Se află, în prezent, în funcţiune peste 8.900 de camere de supraveghere (din care 30 la sută la exterior şi 70 la sută în interior), iar în ceea ce priveşte împrejmuirea incintelor, sunt încă 10 unităţi de învăţământ care nu au un asemenea gard împrejmuitor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult