Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Seitan: Pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%. Vladescu: „Nu se poate!” Seitan retracteaza

UPDATE Seitan: Pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%. Vladescu: „Nu se poate!” Seitan retracteaza

scris de Ziua Veche
27 Afisari

 .

UPDATE: Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a negat posibilitatea ca pensiile sub 1.000 de lei sa nu fie reduse. Acesta a explicat, citat de Agerpres, ca, la intalnirea de marti cu pensionarii, care au protestat in fata ministerului, nu s-a discutat despre acest subiect.


UPDATE:  Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti, dupa discutiile presedintelui Traian Basescu cu grupurile parlamentare ale PDL, ca nu poate sa aiba loc o reducere diferentiata a pensiilor, deoarece aceasta ar presupune modificarea punctului de pensie, transmite Mediafax.  

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a spus marti liderilor pensionarilor galateni care au protestat in fata sediului institutiei ca pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15% si i-a asigurat ca va sustine aceasta masura in sedinta de Guvern de miercuri. O delegatie a pensionarilor galateni care au venit sa protesteze la Ministerul Muncii a discutat marti la prânz cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, informeaza Mediafax.

Presedintele Aliantei Europensionarilor din Galati, Cristea Toader, a declarat, la finalul discutiilor, ca ministrul Mihai Seitan le-a spus ca nu vor scadea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiaza de aceasta suma nu vor fi obligati la coplata. Totodata, Seitan le-a promis sindicalistilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara.

„Ministrul ne-a promis ca nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea daca va fi asa, dar noi vom iesi in strada chiar daca nu vor scadea pensiile, pentru ca mai avem si alte revendicari: Legea 218/2008 si respectarea valorii punctului de pensie de cel putin 45 la suta din salariul mediu brut”, a spus liderul pensionarilor galateni, Toader Cristea, dupa discutiile cu ministrul Seitan.

In jurul orei 12.00, cei aproximativ 40 de pensionari galateni au plecat de la Ministerul Muncii spre Palatul Parlamentului, unde au continuat protestul.

Pichetul de la Ministerul Muncii a inceput la ora 10.00 si era programat sa se incheie la ora 14.00, conform autorizatie de protest.

0 comentariu

Tom 16-07-2010 - 16:08

Cand ajungeti la locul de munca vedeti crudul adevar ! Solda diminuata cu 25%,norma de hrana la fel ,banii de chirie tot cu 25% .Cand ve-ti sta la Caminul de garnizoana cate 2 sau 3 in camera ve-ti intelege la ce ma refer !

ion 16-07-2010 - 19:38

Toti am inceput greu,prin vcamine si la gazde, nici atunci banii nu ajungeau…si totusi cine a vrut a reusit.Exemplu Decanul Adrian Stoica,din Acadenia Tehnica Militara .

ioan 17-07-2010 - 05:30

Datorita „sprijinului” necontenit si valorificarii „superioare” a potentialului inginerilor militari pusi sa repare telefoane ATI-52 majoritatea au cam plecat si tot mai pleaca. Conducerea armatei nu pare deranjata de acest lucru!
Tinerii si inalta competenta se pare ca nu-si gaseste rostul intr-o societate aflata intr-o permanenta deriva.
Le doresc tinerilor ingineri militari sa poata traii intr-o societate normala in care sa-si poata valorifica potentialul creator.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS