Acasa Actualitate-InternaSocial Senatorii pregătesc o „bucurie” fumătorilor

Senatorii pregătesc o „bucurie” fumătorilor

scris de Roland Catalin Pena
6 afisari

Fumatul ar putea fi interzis în spaţiile publice închise, cu excepţia penitenciarelor, iar fumătorilor le-ar putea fi destinate baruri şi discoteci speciale, potrivit unui proiect adoptat cu amendamente în Comisia de sănătate a Senatului, la şedinţa căreia un senator a fumat o ţigară electronică.

se interzice fumatulSenatorii din Comisia pentru sănătate au aprobat, marţi, o propunere legislativă care interzice fumatul în spaţiile publice închise, însă au adoptat un amendament care permite fumatul în baruri, discoteci, restaurante şi alte unităţi cu destinaţii similare, organizate exclusiv pentru fumători.

Propunerea legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, o are ca iniţiator pe Manuela Mitrea, deputat PSD, informează Mediafax.

Manuela Mitrea, care a declarat că este o fostă fumătoare, a spus că proiectul are la bază prevederea constituţională care garantează dreptul la ocrotirea sănătăţii şi că, potrivit legii fundamentale, drepturile fumătorilor pot fi restrânse dacă afectează drepturile nefumătorilor.

Autorităţile din New York au interzis fumatul în aer liber, în locuri precum plaje, parcuri şi chiar pieţe ale oraşului, iar mulţi se întreabă dacă alte ţări vor urma exemplul american şi vor interzice complet fumatul.

Franţa, India, Irlanda şi Italia au fost printre ţările care au interzis fumatul. Scoţia l-a interzis în spaţii închise în 2006, iar restul Marii Britanii în 2007. În ianuarie 2011, Spania a interzis fumatul în apropierea spitalelor şi a locurilor de joacă pentru copii.

1 comentariu

urbos 24-05-2011 - 14:15

Sper ca asemenea mizerie nu va apuca sa se bage si la noi, chiar daca nu din inteligenta parlamentarilor.
Intre timp naparca securista de la Cotroceni pare sa se clatine. Moarte dictatorului!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult