Acasa Actualitate-InternaSocial Senatul a votat pentru interzicerea fumatului

Senatul a votat pentru interzicerea fumatului

scris de M.I.
4 afisari

Senatul a votat, miercuri, un proiect de lege care interzice fumatul în toate spaţiile publice, agreând însă un amendament care permite fumatul în baruri, discoteci, restaurante şi alte unităţi similare mai mici de 100 metri pătraţi.

se interzice fumatulConform legii iniţiate de deputatul PSD Manuela Mitrea, fumatul va fi interzis în toate spaţiile publice, inclusiv în cele de la locul de muncă: instituţii publice locale şi centrale, instituţii economice, de alimentaţie, de turism, de învăţământ, sanitare, medicale, culturale, în mijloacele de transport în comun, inclusiv gări şi aeroporturi, de stat sau private.

În ceea ce priveşte spaţiile cu destinaţie de loc de muncă, fumatul este permis în spaţii delimitate şi amenajate special: să nu fie spaţiu de tranzit, să fie dotat cu extinctoare, scrumiere, sisteme de ventilaţie şi să fie marcate ca fiind destinate fumatului.

Senatorii au adoptat un amendament prin care fumatul este permis în baruri, cluburi, discoteci, restaurante şi alte locuri cu destinaţie similară, care sunt organizate exclusiv pentru fumători, care însă să nu aibă o suprafaţă mai mare de 100 metri pătraţi, informează Mediafax.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

Iniţiatorul proiectului de act normativ, deputatul Manuela Mitrea, care a participat la dezbaterile din Senat, a menţionat că interzicerea totală a fumatului în locurile publice a produs deja efecte pozitive acolo unde o astfel de lege a fost adoptată.

Ea a susţinut că astfel de reglementări previn apariţia şi agravarea multor boli, apără sănătatea copiilor, fără a produce efecte economice.

Invocând date existente la nivelul Uniunii Europene, Mitrea a afirmat că aproximativ 650.000 de cetăţeni ai Uniunii mor prematur din cauza fumatului, iar, în anul 2008, aproximativ 13 milioane de persoane sufereau de boli asociate fumatului.

se interzice fumatul

2 comentarii

Ereticul 09-06-2011 - 04:56

Sunt complet idioti.Spatiile mici sunt cele in care fumul are efectul cel mai proeminent. Logic, cel putin dupa logica mea, ar fi fost ca spatiile pentru fumatori sa fie cat mai largi, sa permita disiparea si nu concentrarea …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult