Acasa Actualitate-InternaSocial Sergiu Nicolaescu a murit. Care este cauza morţii regizorului

Sergiu Nicolaescu a murit. Care este cauza morţii regizorului

scris de L.M.
16 afisari

Sergiu Nicolaescu a murit. Care este cauza morţii regizorului? Complicaţiil cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, au dus la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a murit. Care este cauza morţii regizorului (foto:cinemarx.ro)

Şeful Clinicii de chirurgie a Spitalului Elias, conferenţiar Adrian Miron, a declarat, joi, că l-a tratat timp de 12 ani pe Sergiu Nicolaescu pentru mai multe complicaţii ale bolii diverticulare. Conferenţiarul Adrian Miron a precizat că starea lui Sergiu Nicolaescu la internare nu permitea o intervenţie chirurgicală. Medicul a mai spus că boala diverticulară este o boală a vârstnicului, fiind un tribut al tipului de viaţă european. Boala reprezintă o inflamare a unor zone proeminente ale colonului sigmoid, iar apropierea de zona apendicelui face ca simptomatologia să fie asemănătoare.

În cazul lui Sergiu Nicolaescu, întrucât era cunoscut cu boală diverticulară şi se copiau manifestările cunoscute anterior, a fost diagnosticat iniţial cu diverticulită, care este la opusul apendicitei şi nu are indicaţii chirurgicale în 24 de ore, a mai spus conferenţiarul Adrian Miron, transmite RTV.net. Şeful Clinicii de chirurgie a precizat că un pacient de vârstă tânără cu această simptomatologie ar fi fost încadrat cu uşurinţă în tabloul de apendicită acută, în timp ce un vârstnic ar fi fost mai degrabă încadrat cu boală diverticulară.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, a spus că Sergiu Nicolaescu era cunoscut ca suferind de o boală diverticulară, având mai multe epidoade repetitive de-a lungul timpului. Valentin Calu a precizat că regizorul Sergiu Nicolaescu avea fibrilaţii atriale paroxistice şi un traumatism toracic cu contuzie pulmonară, iar în 26 decembrie s-a internat la Spitalul Elias pentru dureri în etajul abdominal inferior, având inapetenţă de câteva zile. În urma examenului clinic s-a stabilit că a suferit un puseu de diverticulită, fiindu-i administrat tratament, a preciat Valentin Calu.

El a mai spus că evoluţia stării de sănătate a lui Sergiu Nicolaescu a fost cu ameliorare parţială, dar fără reluarea tranzitului intestinal. În 28 decembrie, în urma investigaţiilor, s-a decis intervenţia laparoscopică şi intraoperator s-a descoperit o apendicită acută perforată. Postoperator a fost continuat tratamentul, dar au apărut complicaţii respiratorii, care în ultimele 48 de ore au dus la insuficienţă respiratorie acută, necesitând terapie intensivă maximală, conform protocolului, a mai spus Valentin Calu.

Pe fondul degradării progresive a funcţiei respiratorii, joi dimineaţă, Sergiu Nicolaescu a făcut stop cardiac, fără răspuns la manevrele de resuscitare, iar la ora 8.20 a fost declarat decesul, a adăugat dr.Valentin Calu.

6 comentarii

Ghe Plotoaga 03-01-2013 - 14:50

Inca o dovada a calitatii actului medical din Romania. Din cate se intelege marele regizor se pare ca a murit dintr-o eroare medicala. Sa vedem daca va fi tras cineva la raspundere pentru acest incontestabil act de malpraxis. Cum poti confunda afectiunile intre ele? Cine naiba a mai vazut ca o peritonita, ce se pare ca s-a generalizat,cel mai probabil declansandu-se si o infectie, extinzandu-se la nivelul intregului abdomen, sa fie rezolvata laparoscopic??? Chirurgia clasica si de urgenta i-ar fi salvat viata maestrului…. Ce mari medici sunt la Elias? A mai avut ghinion ca s-a nimerit interventia si pe Sarbatorile de iarna….deh, alte preocupari pentru medici, dealtfel omenesti si perfect normale, dar cu omul, cu omul, ce ati avut? De ce nu l-ati consultat cum trebuie….Nici nu si-a dat sufletul bine si ati aparut cu justificari, explicatii, proceduri etc

BULA 03-01-2013 - 16:44

Asteptam sa-l vedem si pe Ilescu cu lumarea la cap. Are multe crime pe constiinta, plus distrugerea economica a Romaniei. Si mai sunt pe lista si alti complotisti.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-01-2013 - 16:54

…ghitzishor, lasa tu actul medical pe seama altora. La 82 de ani ,orice interventie medicala depinde si de sistemul imunitar al pacientului , in primul rand.
…Iar pe asta, de cel mai jos posibil, avand o meka -meka trosnita prin apropiere, zau nu-l vad bine. Dar ,oricum va avea protectie la actul final. Si nu se vor retine organe prelevate infectate de allienare si lues cognitiv !

BULA 03-01-2013 - 16:58

Tiganeli d-ale tale. Nu-i frumos, ca la morga trebuie sa fii respectabil.

DXN 03-01-2013 - 20:53

A fost cel mai tare! I-a „facut” pe toti: actori, regizori, scenaristi, politruci, ceausisti, comunisti, cenzori etc!
AVE CAESAR!

mamaie 05-01-2013 - 20:24

a murit de fraierirea societati romanesti cu revolutia, a vrut sa fie ars ca sa nu fie ars in isd dupa moarte, ete unul din cei care si-au batut joc de societatea Romaneasca, inainte si dupa lovitura de stat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult