Acasa Actualitate-InternaSocial Serviciu Medical Militar de Urgenta la concurenta cu SMURD

Serviciu Medical Militar de Urgenta la concurenta cu SMURD

scris de Ziua Veche
2 afisari

Paramedici militari-foto Eugen MihaiArmata Romaniei si-a creat propriul Serviciu Medical Militar de Urgenta (SMMU).

Serviciul Medical Militar de Urgenta a fost înfiintat prin ordin al ministrului apararii nationale, pentru a raspunde unei necesitati reale de realizare si functionare a unei structuri specializate în anuntarea rapida, interventia, acordarea primului ajutor calificat la fata locului, transportul si asistenta medicala de urgenta pentru personalul MApN aflat în misiune pe teritoriul national si în marea libera în limita razei tactice de actiune a navelor militare.

 

SMMU va fi interconectat la sistemul national medical de urgenta, putand fi alertat inclusiv prin apelarea numarului unic de apel de urgenta 112.

Conceptia de realizare a SMMU prevede mai multe etape care urmeaza sa fie implementate pana în luna mai 2011. În prima etapa, au fost asigurate doua elicoptere IAR-330 în configuratie MEDEVAC, un avion AN-26 capabil sa execute misiuni de evacuare aeromedicala, o ambulanta si doua echipe medicale de urgenta, precum si Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central.

Paramedici militari-foto Eugen MihaiPentru atingerea capacitatii operationale proiectate, mijloacele SMMU se vor completa progresiv cu alte elicoptere echipate în configuratie MEDEVAC, ambulante si echipe de specialisti, iar în final se vor constitui si vor fi acreditate Compartimentele de Primiri Urgente în cadrul tuturor spitalelor din reteaua sanitara proprie a MApN.

 

0 comentariu

Costinel Petrache 09-09-2010 - 05:18

Calvarul Armatei Romaniei continua. Amiral de amiral, domnilor! Singurul dintre amiralii declarati ai lumii, care nu a condus o nava in largul retoric al marii… Singurul! Dar, sa recunoastem, cel mai iscusit dintre amiralii lumii, in treburile submarine ale uscatului. Bravos Los H`Amiralos – distrugator de destine, iubitor de manechine, impostor la drumul mare, complexat fara-ncetare, pe uscat neinfricat, iar pe mare un … merd! Bravos Los H`Amiralos, sunt mandru de dumneavoastra! Eu insa nu imi sporesc disperarea. Din surse demne de toata (ne)increderea am aflat ca prelungirea utilitatii dumneavoastra licuriciene in haturile descreieratului de la Cotroceni are talcul ei… Urmeaza, in semn de regret fata de suferintele strategice aplicate Armatei Romaniei si atrocitatile morale comise de-a lungul vietii, mai cu seama in ultimii patru ani, sa va dati demisia, undeva in plaja zilei de 25 Octombrie. Aceleasi surse mentioneaza ca, spre iertarea tuturor pacatelor este posibil sa recurgeti la un gest extrem – sa va incendiati impunatorul dumneavoastra trup in curtea Palatului Cotroceni. Doamne ajuta!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult