Acasa Actualitate-InternaSocial Sfântul Andrei – 30 noiembrie a fost declarată zi liberă

Sfântul Andrei – 30 noiembrie a fost declarată zi liberă

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Românii se vor putea bucura de o nouă zi liberă, după ce marţi, 26 iunie, deputaţii au adoptat proiectul de lege care prevede ca Sfântul Andrei să fie sărbătoare legală.

Sfantul Andrei va fi sarbatorit prin o noua zi libera de romani (foto:infocurteadearges.ro)

Proiectul de lege iniţiat de PDL a fost agreat de toate grupurile parlamentare, fiind adoptat cu 236 de voturi “pentru”, 2  “împotriva” şi 10 abţineri. Deputatul PDL, Petru Călian a precizat, conform mediafax că e adevărat că sunt prea multe zile libere în România, dar că “cei din mediul afaceri pot acorda o zi liberă, pe data de 30 noiembrie, iar în cazul în care nu va fi posibil se poate da zi liberă şi în altă zi, astfel încât să nu fie perturbate activităţile productive sau comerciale”

Deputatul PSD Marian Neacşu a afirmat că “Sfântul Andrei este ocrotitorul României, iar această zi era normal să fie celebrată într-un mod în care să corespundă simţirii poporului român”. Astfel, părerea deputatului este că  “miza” acestui proiect de lege adoptat de Senat nu a fost obţinerea unei noi zi libere, ci omagierea aşa cum se cuvine a acestei sărbători creştine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult