Acasa Actualitate-InternaSocial Sfântul Ioan Botezătorul. Dorinţele lui Iliescu de onomastică

Sfântul Ioan Botezătorul. Dorinţele lui Iliescu de onomastică

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Fostul preşedinte Ion Iliescu a venit de onomastica sa la sediul central al partidului, la prima şedinţă a conducerii din acest an, spunând că îşi doreşte de această zi sănătate înainte de toate.

Ion Iliescu

Sfântul Ioan Botezătorul. Dorinţele lui Iliescu de onomastică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus luni, 7 ianuarie, potrivit mediafax că  „E prima întâlnire a BPN, de aceea am venit, că e primul BPN la început de an şi ne sfătuim în legătură cu începutul de an. Sper să nu dureze mult. O să stau acasă după şedinţă”. Iliescu a adăugat că a primit, de dimineaţă, multe telefoane de la prieteni, care l-au felicitat de ziua onomastică: „Am făcut de serviciu la telefon toată dimineaţa. Acum am lăsat telefonul acasă, soţia continuă aceeaşi operaţiune. Sunt multe mesaje de la prieteni, cunoscuţi, prieteni mai vechi, mai noi”.

Ion Iliescu a declarat că pentru anul în curs îşi doreşte sănătate „înainte de toate. Acesta a adăugat că „E un an nu simplu, dar în acelaşi timp promiţător. A fost un an tulbure anul trecut. Sunt premise ca să se desfăşoare o muncă mai ordonată la nivelul tuturor structurilor statale. Nu este un an simplu, e complicat, cu probleme economice, sociale şi trebuie să antrenăm toate forţele societăţii pentru un mers adscendent. Este ceea ce-mi doresc„.

Preşedintele de onoare al PSD a mai arătat că este angrenat în două mari proiecte, unul la Academie, unde coordonează relansarea unei noi Enciclopedii a României, care, spre deosebire de cea a lui Gusti, să cuprindă un capitol despre apele României, şi altul privind scrierea propriilor „Amintiri”, referitoare la perioada trăită din copilărie până în 1989. Iliescu îşi va petrece ziua onomastică în Bucureşti, acasă, alături de soţia sa, Nina, aşa cum a făcut şi acum un an, dar şi acum doi ani. Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica luni, în ziua Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult