Acasa Actualitate-InternaSocial Sfatul psihologului: Când şi de ce avem nevoie de psiholog ?

Sfatul psihologului: Când şi de ce avem nevoie de psiholog ?

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Exigenţele vieţii cotidiene sunt mai solicitante acum, decât în trecut şi au consecinţe în plan psihic.

Amelia BorosMulţi vin la psiholog cu un atac de panică, diverse forme de depresie sau grave tulburări de anxietate. În rândul factorilor ce contribuie la apariţia acestor tulburări se înscriu: conflictele personale sau profesionale, dificultăţile de relaţionare, suprasolicitarea, greutatea de a lua o decizie, de a-ţi asuma responsabilitatea pentru anumite hotărâri, blocajele emoţionale.

Sunt încă mulţi cei ce nu înţeleg că psihologul te poate ajuta să-ţi îmbunătăţeşti capacitatea de exprimare, conştientizarea calităţilor, defectelor şi trăsăturilor de personalitate, să depăşeşti criza adolescenţei sau a vârstei a treia.

Criza adolescenţei

Dacă până ieri copilul ţinea cont de părerea părinţilor, pe zi ce trece prietenii devin tot mai semnificativi. Adolescentul are nevoie sa fie ascultat, pentru că, acum, personalitatea cunoaşte cea mai amplă dinamică. Întrebările fundamentale sunt: „Cine sunt eu, copil sau adult?” O altă problemă a adolescenţei o constituie confuzia privind relaţiile sexuale, datorată dublei presiuni: declanşată de maturitatea biologică a organismului şi presiunea exercitată de familie, care încearcă să întârzie sexualitatea.

Problemele vârstei a treia

Deşi îmbătrânirea este un proces normal, alegem dacă o facem pasiv sau activ. După 50 de ani apetitul sexual masculin începe să se modifice, instalarea erecţiei necesitând o mai lungă perioadă de timp, erecţia fiind mai puţin fermă. Îngrijorarea legată de eşec îi preocupă într-atât, pe unii bărbaţi, încât inhibă erecţia făcându-i să se simtă ruşinaţi şi să considere că viaţa lor sexuală a luat sfârşit.

Nu este uşor să găseşti psihologul cu care să fi în simbioză, dar când l-ai cunoscut, te poate ajuta să-ţi împlineşti toate dimensiunile importante ale vieţii.

Dacă ai o problemă, renunţă la ideile preconcepute şi apelează la un psiholog.

Te pot ajuta să faci primul pas. Scrie-mi pe:ziuaveche@ziuaveche.ro

Articol aparut in numarul 52 al saptamanalului ZIUAVECHE.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult