Acasa Actualitate-InternaSocial Sfatul psihologului: Fiul meu se droghează!

Sfatul psihologului: Fiul meu se droghează!

scris de Marius Bâtcă
27 afisari

Îmi suspectez fiul, de 16 ani, că se droghează”, ne scrie doamna Emilia din Corabia.

Amelia BorosDeşi semnele variază de la persoană la persoană şi de la substanţă la substanţă, totuşi, nu vă puteţi înşela, sunteţi omul care-l cunoaşte cel mai bine.

Când se întoarce seara acasă, apropiaţi-vă de el cu tandreţe fără să-i daţi de bănuit, nasul nu vă minte, marihuana are un miros caracteristic, iar unele etnobotanice au unul chimic.

Semne vizibile ale consumului sunt ochii roşii şi apoşi, pleoape umflate, cearcane evidente vinete, pupile contractate sau dilatate, funcţie de drogul pe care care şi-l administrează.

La nivelul septului nazal apar semne roşii, când prizează cocaina.

Uneori apar pete în jurul gurii, iar pe corp apar erupţii inexplicabile care vă pot duce cu gândul la intoxicaţii alimentare.

Un alt semn este inapetenţa şi scăderea bruscă în greutate, în timp foarte scurt.

Când îşi injectează substanţa, urmele de înţepături sunt evidente pe corp deşi vor încerca să ascundă acest lucru injectându-se între degete.

În adolescenţă, schimbările de comportament sunt normale, dar dacă devine brusc isteric, apatic, prea tăcut, retras sau necomunicativ şi asta durează câteva săptămâni, atunci aveţi motive să vă alarmaţi.

Totuşi, lucrul cel mai important este să-i explicaţi, cu calm, riscurile la care se expune şi să le conştientizeze. Încercaţi să aflaţi motivele pentru care a apelat la consumul de droguri şi convingeţi-l să vă însoţească la un specialist.

Dacă ai o problemă, renunţă la ideile preconcepute şi apelează la un psiholog. Te pot ajuta să faci primul pas, scrie-mi pe:ziuaveche@ziuaveche.ro

Articol aparut in nr. 53 din săptămânalul ZIUAVECHE.RO

7 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 16-04-2012 - 20:32

Ciu Huhu ,pe bune de data asta ai perfecta dreptate ! Pe cuvant de onoare !

tomi 16-04-2012 - 21:29

Dumnezeu mai face minuni,iata ca o rasa de scirbe se termina cu tine,feritu-neo DOMNUL ca nu mai ai si urmasi timpiti ca tine.Bogdaproste,si chiar m-asi fi intrebat cum ai fi facut tu copii ca din deget era mai greu..Ciu bubu, ultimul mocirlan.

Ciu Huhu 16-04-2012 - 21:39

Ce ai ma cu mine te supara spun ADEVARUL?

Ciu Huhu 16-04-2012 - 21:42

Te supara ca spun adevarul ba Tomi?

tomi 16-04-2012 - 21:52

Cind spui adevarul nu ma supar,devin agresiv doar cind minti si mai ales cind minti din motive de ura etnica,din ura creata din invidia adunata in fierea ta cind vezi ca altii, adica noi traim decent la un standard de viata demn, normal datorita muncii si capacitatilor noastre.Nu te opreste nimeni sa ai realizari ca si ale noastre trebuie doar muncit cu rezultate si nu sa stai si sa injuri conducerea statului roman 24 de ore pe zi,din asta nu te vei realiza esti doar un caraghios.

Ciu Huhu 17-04-2012 - 03:31

Poate tu mucesti ba Tomi, dar connationalii tai jefuiesc popoarele lumii, E UN IMENS PACAT!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 16-04-2012 - 22:08

Acum CIU Huhu daca tot santem in SAPTAMANA LUMINATA, si tu ai dat dovada ca in orice pacatos exista o speranta de bine, de revenire la cele bune,(Pe cuvant , pe mine personal , m-ai impresionat , dupa cativa anisori de cand ne tot pizduim in public, gest reprobabil), te intreb in legatura cu originea ta, (nu se supara nimeni, daca tu consideri sa nu dai un raspuns in acest sens) Este adevarata informatia potrivit careia ,unul dintre bunicii tai pe linie materna provine din Basarabia si se numea Serghei ,sau Sarghai?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult